София. Нашата страна е забъркана в този конфликт дотолкова, доколкото

...
София. Нашата страна е забъркана в този конфликт дотолкова, доколкото
Коментари Харесай

Полк. Красимир Митов за Русия-НАТО: България е забъркана в този конфликт дотолкова, доколкото преговорите са преговори между Русия и САЩ, които биха довели до някакъв резултат

София. Нашата страна е забъркана в този спор дотолкоз, доколкото договарянията, които се водят сега, са договаряния сред Русия и Съединени американски щати, които биха довели до някакъв резултат. Това сподели в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ някогашният боен полковник Красимир Митов. „ Смятам, че нашият ангажимент е дотолкоз, доколкото ние можем да се съгласим, че на наша територия не са нужни войски на НАТО с такава цел. Имайте поради, че въпросът е мъчителен както за нас, по този начин и за Русия. Ние не би трябвало да си завираме главата в пясъка, въпреки всичко ние сме страни с идентичен език, с идентични нрави и традиции. В това отношение може би се употребява точно този детайл, с цел да се повлияе върху решението на нашето държавно управление. Всъщност, ние считаме, че казусът в никакъв случай няма да докара до това, а и самата Русия, съгласно мен, съобщи, че няма да употребява никакво оръжие. Тук ми се коства, че се преиграва по този въпрос. Правилно е решението, съгласно мен, че на този стадий би трябвало да бъдем солидарни “, съобщи той.
„ Аз не виждам в тази ситуация за какво толкоз доста се приказва за България, когато и Турция, и Гърция също са страни-членки на НАТО. И към Турция и Гърция не са сложени такива условия, точно може би и като страни, които не са били в такива тесни връзки с някогашния Съветски съюз, както е била България, и не са били член на Варшавския контракт. Може би тук се търси психологическият миг “, сподели той. „ Според мен, най-правилното решение, което Русия желае от нас, е да останем малко настрана от този спор. А по какъв начин бихме останали? Защото в последно време от ден на ден поръчки имаше, че България би трябвало да даде даже територията си за нуклеарния капацитет на НАТО, България да даде територия на непознати войски. И ми се коства, че методът, по който Русия сложи този въпрос, е точно на психическа основа.
Милослава АНГЕЛОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР