София. Народни представители от 29 МИР-Хасково и областният управител на

...
София. Народни представители от 29 МИР-Хасково и областният управител на
Коментари Харесай

Депутату от Хасково се срещнаха с областния управител и кмета на Свиленград

София. Народни представители от 29 МИР-Хасково и регионалният шеф на област Хасково Катя Панева организираха работна среща с кмета на община Свиленград арх. Анастас Карчев, където бяха разисквани проблеми на територията на общината и благоприятни условия за решаването им, оповестиха от пресцентъра на община Свиленград.
Народните представители от 47-о Народно заседание, които участваха на работната среща бяха Лозко Лозов от „ Продължаваме промяната “, Сезгин Мехмед и Мюмюн Мюмюн от Движение за права и свободи, Георги Станков от ГЕРБ и Владимир Маринов от „ Българска социалистическа партия за България “. Останалите трима депутати отсъстваха заради карантина или други възпрепятстващи аргументи.

Кметът на Свиленград сподели, че републиканската пътна мрежа в област Хасково е една от най-лошите в страната и изключение прави единствено Автомагистрала „ Марица “. Той даде като образец пътят до с. Маточина, който е основен, защото не се употребява единствено от поданици на селото, само че и от чиновници на „ Гранична полиция “ при защита на границата.

„ 32 км се пропътуват за 1 час. При получен сигнал, когато бързо би трябвало да се измине това разстояние, положението на пътя не би разрешило това да се случи и няма по какъв начин органите да реагират в точния момент. Пътят се нуждае от незабавен ремонт. “, разяснява господин Карчев.
Г-жа Катя Панева сподели, че е подала отчет за нуждаещите от рехабилитация и реорганизация пътища на територията на област Хасково до министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. Той е препратил на способената институция информация за разглеждането му, добави госпожа Панева.

Друг проблем, който кметът акцентира е, че от региона в община Свиленград има най- доста заменени водопроводи - над 70 %. Проблемът обаче е с качеството на питейната вода, в която има огромно количество манган. Получават се десетки сигнали от жителите до ВиК и Общинска администрация. Общественото неодобрение прерасна и в митинг преди време, напомни още Карчев. Той добави, че макар неприятното качеството на водата, тя е една от най-скъпите в страната. „ Това е въпрос, за който взаимно с ВиК оператора и страната би трябвало да намерим решение. Към момента имам препоръчани няколко разновидността. Единият от тях е създаване на пречиствателна станция. “, разяснява кметът на община Свиленград.

Г-н Карчев уточни като проблем и подписаните контракти със строителните компании за ремонтите в централна градска част и други елементи на Свиленград. Инфлацията през последните месеци е огромна. Надявам се това да не стане причина за преустановяване на договорите със строителните компании и нереализирането на плануваните поправки заради дефицит на средства, добави Карчев.

Народните представители поеха ангажимент да спомагат за решаването на проблемите на община Свиленград. Те показаха предпочитание и за бъдеща поддръжка като всички се сплотиха върху концепцията, че е нужна децентрализация, с което доста от проблемите на общините ще бъдат решавани по по-бърз и ефикасен метод.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР