София. На официална церемония днес в Посолството на Република България

...
София. На официална церемония днес в Посолството на Република България
Коментари Харесай

Компетентните институции в Обединеното кралство са върнали незаконно изнесени от България културни ценности

София. На публична гала през днешния ден в Посолството на Република България в Лондон способените институции в Обединеното кралство бяха върнаха на българската страна нелегално изнесени културни полезности. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата .

Церемонията беше открита от посланика на страната ни в Обединеното кралство Н. Пр. Марин Райков, в наличието на представители на Главна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното завещание ” на Министерството на културата – основен шеф Александър Трайков и шеф отдел Мария Тодорова, както и представители от ГДБОП на нашето Министерство на вътрешните работи. От страна на Обединеното кралство в церемонията взеха присъединяване Лондонската полиция, гранична полиция, полицията на Кент и представители на Британския музей.

Специални посетители бяха оперативните полицейски чиновници, задържали трафикираните културни полезности, прокурорът, работил по случая, както и митническите чиновници, задържали нелегално импортираните предмети на територията на Обединеното кралство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР