София. На Общото събрание на МУ-Плевен, провело се на 13

...
София. На Общото събрание на МУ-Плевен, провело се на 13
Коментари Харесай

Проф. Добромир Димитров е новоизбраният ректор на Медицински университет-Плевен с мандат на управление 2021 – 2025 година

София. На Общото заседание на МУ-Плевен, провело се на 13 май 2021 година, академичната общественост от хабилитирани и нехабилитирани преподаватели, представители на студентите, докторантите и администрацията избра новият ректор на висшето учебно заведение – проф. доктор Добромир Димитров. Това се случи с подадени 201 гласа ЗА от 206 дали своят вот делегати. Избрани бяха и управителните органи на университета – Председател и зам.-председател на Общото заседание, Академичен съвет и Контролен съвет. Проф. доктор Славчо Томов и доцент доктор Павлина Йорданова са новоизбраните ръководител и зам.-председател на Общото заседание на МУ-Плевен. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение .

Проф. Добромир Димитров показа пред академичната общественост детайлно мандатната си стратегия под мотото „ Приемственост и нововъведение за стабилно развиване “ по сфери на активност на висшето учебно заведение с цели, задания и провокациите.

Според визията на проф. Димитров, новоизбраният ректор на МУ-Плевен, университетът след 4 години ще бъде цифров и новаторски европейски университет с водещи и одобрени позиции на картата на здравното и фармацевтичното обучение, с възрастово уравновесен преподавателски състав, осъществяващ качествена и разпознаваема научноизследователска активност и учащ на практика и теоретично готови медицински фрагменти, подготвени за актуалните провокации на пазара на труда.

Проф. Димитров приключи презентацията си с думите: „ Вярвам, че положителните и забележими резултати са само артикул на груповата сила, капацитет и старания, на екипната работа на студентската и академичната общественост “.

Проф. доктор Добромир Димитров е ученик на МУ-Плевен, доктор със компетентност „ Обща хирургия “ с ползи в региона на онкологията, лапароскопската и роботизираната хирургия, фокусираната ултразвукова хирургия. По пътя на професионалното си развиване е бил част от реализацията на значимите иновационни планове на висшето учебно заведение – въвеждане на проблемно-базирано образование (ПБО), сентинелна лимфна биопсия, минимално инвазивна хирургия, роботизирана хирургия, ХАЙФУ хирургия, създаване на Центъра за подготвеност „ Леонардо Да Винчи “, на Телекомуникационния ендоскопски център и доста други.

Проф. Димитров е натрупал потребен управнически опит, заемайки управителни длъжности още от студентските си години - зам.- ръководител на Студентски съвет, секретар и ръководител на организационните комитети на Първата, Втората и Третата интернационалните научни конференции за студенти и млади лекари, трансформирала се в емблема на университета. От 5 години е част от Академичното Ръководство като зам.-декан на Факултет „ Медицина “. Има 13-годишен опит на учител, преподавайки модерни знания в региона на хирургията. Ръководител е на Кръжока по онкохирургия от 9 години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР