София. На 10 юни 2021 г., четвъртък, от 9.00 до

...
София. На 10 юни 2021 г., четвъртък, от 9.00 до
Коментари Харесай

На 10 юни в МУ-Плевен се проведе вторият присъствен тест по биология за бакалавърските специалности

София. На 10 юни 2021 година, четвъртък, от 9.00 до 11.00 ч се организира вторият присъствен тест по биология за бакалавърските специалности. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Плевен.

Той бе проведен в образователните зали на Факултет „ Фармация “ при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения – стеснен брой претенденти в залите, съблюдаване на отдалеченост, обезпечени защитни средства и стерилизация. Кандидатите заеха местата си от 8.00 до 8.30 ч.
В 8.45 ч кандидат-студентите бяха приветствани от зам.-ректора по образователната активност на МУ-Плевен доцент доктор Соня Вълкова с думите: „ Поздравявам ви с верния избор на висше учебно заведение и специалности, които са отдадени на грижите за човешкото здраве и живот. Пожелавам ви наесен да ви посрещнем като студенти в нашата Алма Матер, с цел да придобиете нужните познания и умения на здравни експерти. “ Вариантът на теста по биология бе изтеглен от кандидат-студент от залата в наличието на ръководителя на комисията за оценка на изпитните работи по биология и членове на техническата комисия за банкет. До края на деня претендентите ще могат да ревизират резултатите си в електронната система.

Тази година огромна част от претендентите за бакалавърските специалности се възползваха от множеството благоприятни условия в кандидатстудентската акция на МУ-Плевен - кандидатстване онлайн на предварителните проби по биология. По-голяма част от зрелостниците ще употребяват оценката от матурата си по биология в конкуренцията. Няколко са опциите на кандидат-студентите за присъединяване в класирането за специалностите на Факултетите „ Обществено здраве “, „ Здравни грижи “ и на Медицинския лицей – с оценка от теста по биология от изпитните сесии – онлайн или присъствени; със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по желание.

От 14 до 28 юни МУ-Плевен започва онлайн банкет на кандидатстудентски документи за присъединяване в класирането за бакалавърските специалности и за явяване на изпит и присъединяване в класирането за магистърските специалности. Бакалавърските специалности във Факултет „ Здравни грижи “ са „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “; във Факултет „ Обществено здраве “ - „ Медицинска рехабилитация и ерготерапия “, „ Опазване и надзор на публичното здраве “ и „ Социални действия в опазването на здравето “, а в Медицински лицей - „ Медицински лаборант “, „ Рентгенов лаборант “, „ Помощник-фармацевт “ и „ Медицинска козметика “. Висшето учебно заведение резервира приема за компетентност „ Социални действия “ в платена форма на образование.

Присъственият кандидатстудентски изпит за магистърските специалности „ Медицина “ и „ Фармация “ е на 1 юли 2021 година, четвъртък, от 9.00 ч, с настаняване на претендентите по зали от 8.00 ч. Изпитът е двукомпонентен и сложен по биология и химия, със съкратена дълготрайност и понижен размер – общо четири часа.

През миналата година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) организира целогодишна кандидатстудентска акция под мотото „ Успяваме дружно “. Тя мина с образуване на електронни срещи с кандидат-студенти и повече изпити, които се редуват в онлайн и присъствена форма. Всички присъствени събития са съобразени с динамичната епидемиологична конюнктура в страната и рекомендациите на виновните институции, за обезпечаване на цялостна сигурност на кандидат-студентите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР