София. МВР разпространи информация за подкрепата за България от Фонд

...
София. МВР разпространи информация за подкрепата за България от Фонд
Коментари Харесай

МВР разпространи информация за подкрепата за България от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“, съфинансиран от Европейския съюз

София. Министерство на вътрешните работи популяризира информация за поддръжката за България от Фонд „ Убежище, миграция и интеграция “, съфинансиран от Европейския съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .

„ Обстоятелствата, пред които бе изправена Република България по отношение на миграционната конюнктура, не на последно място заради географското си състояние, изискваха своевременна поддръжка за подсилване на системата за даване на леговище и за миграция. През месец септември 2016 година Министерството на вътрешните работи изпрати до Европейската комисия планове с искане за финансиране по Механизма за незабавна помощ към Фонд „ Убежище, миграция и интеграция “, показаха от Министерство на вътрешните работи.

Финансирани бяха действия за укрепване на цялостния потенциал на страната в региона на убежището, миграцията и връщането: модернизиране на пространствата и възстановяване на изискванията за настаняване в центровете на Държавната организация за бежанците (ДАБ) и в Специалните домове за краткотрайно настаняване на чужденци (СДВНЧ) при Дирекция „ Миграция “ – МВР; повишение на потенциала за реакция и справяне в изискванията на нараснал миграционен натиск; даване на поддръжка, в това число и на уязвими лица; подкрепяне на доброволното връщане на жители на трети страни и обезпечаване на поддръжка за реинтеграцията им в страните на генезис.

В резултат на приложените интегрирани ограничения на национално и на локално равнище беше построена сложна и устойчива институционална основа, която да подсигурява сполучливо ръководство и реализиране на повсеместен метод за превъзмогване на провокациите в региона на даването на леговище и миграцията.
Усилването на националния потенциал на държавните управляващи за идентифициране на уязвимостите и надлежното обезпечаване на помощ доведоха до възстановяване на изискванията за приемане и за престояване на настанените жители на трети страни.
Комплексът от поредни и координирани дейности, както и поддръжката в границите на фондовете за взаимност на Европейския съюз, обезпечиха осъществяването на интернационално признатите стандарти и ефикасната ответна реакция на миграционния напън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР