София. Множество събития са предвидени през уикенда в Стара Загора,

...
София. Множество събития са предвидени през уикенда в Стара Загора,
Коментари Харесай

Множество събития са предвидени през уикенда в Стара Загора

София. Множество събития са планувани през уикенда в Стара Загора, оповестиха от общината . Съботният ден дава на старозагорци V Хоров фестивал, който ще стартира в 10.00 часа на Античен конгрес „ Августа Траяна “. По същото време под кестените в парк „ Пети октомври “ ще се организира арт самодейността Алея на художниците. Отново от 10.00 часа, започва и следващият безвъзмезден градски тур пред Туристическия информативен център. Участниците в него ще преминат „ От Августа Траяна към Берое – градът сред две столетия “.

В третият заключителен ден на Джаз фестивал Стара Загора ще участва с емблематичното събитие „ Джаз за деца “, което в събота ще подари на най-малките старозагорци букет от мелодии в 18.00 часа на Античен конгрес „ Августа Траяна “. Час по-късно стартира финалният концерт и магията на огромните оркестри. Роял Дикси Бенд – Велико Търново и Военният биг бенд Стара Загора с диригент кап. Цветомир Василев ще партнират със солистите и любимци на публиката Милица Гладнишка и Цветомир Цанков, както и водещите тромпетисти Михаил Йосифов и Венцислав Благоев.

В неделя ще се организира Регионален стадий за област Стара Загора за лъчение на участници в XII Национален събор на националното творчество „ Копривщица “. Музикантите ще се показват в парк „ Пети октомври “ от 9.30 часа. Вечерта ще бъде огласена и огряна от Водоснабдителна система „ Усмивки “, които канят старозагорци на „ Евъргрий концерт “ от 18.30 часа в залата на Културен център „ Стара Загора “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР