София. Министерството на земеделието, храните и горите работи по създаването

...
София. Министерството на земеделието, храните и горите работи по създаването
Коментари Харесай

Заместник-министър Явор Гечев: Работим по създаването на взаимоспомагателен фонд за подкрепа на лозаро-винарския сектор

София. Министерството на земеделието, храните и горите работи по основаването на взаимоспомагателен гаранционен фонд за поддръжка на бранша и национална тактика за развиването на гроздо- и винопроизводството. Фондът ще съставлява комплекс от принадлежности и буферни средства, които да поддържат бранша при вреди върху реколтата вследствие на естествени бедствия, ограничавания при реализацията на пазари и други зародили условия. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Явор Гечев на работна среща със бранша в Аграрния университет в Пловдив.Това оповестиха от пресцентъра на МЗХГ .

„ Планираме с част от дейностите, които ще се обезпечават от фонда да бъде затрупан общественият най-малко. За разлика от застраховките, тук не целим да покрием вреди в резултат на несъмнено събитие. Помощта ще е ориентирана към поддръжка на земеделския производител. При злополучие фондът ще се задейства и ще защищава от банкрути “, изясни заместник-министърът.

По думите му вторият инструмент ще е обвързван с гарантиране на реализация на продукцията при условия на ограничавания на достъпа до пазари.

„ Затова всеки от земеделските производители в България ще би трябвало да открие кооперирането, само че по западния модел. Защото страната не може да стигне до всеки самостоятелно “, разяснява Явор Гечев.

Той изясни, че се възнамеряват действия за улеснение и сигурност при реализацията на пазари в трети страни, както и гарантиране по повод осъществяването на планове.

„ Искаме да предоставим принадлежности, които да са работещи и да могат да се употребяват ”, сподели още земеделският заместник-министър.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР