София. Министерство на отбраната стартира пилотен проект в Пловдив за

...
София. Министерство на отбраната стартира пилотен проект в Пловдив за
Коментари Харесай

Министерство на отбраната стартира пилотен проект за решаване на жилищния проблем в армията

София. Министерство на защитата започва пилотен план в Пловдив за обезпечаване на жилища, нужни за военнослужещите и цивилните чиновници на ведомството. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

На днешното съвещание Министерският съвет одобри решение за предоставяне на единодушие и установяване на условия и ред за основаване на право на градеж върху парцел - частна държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на МО. Поземленият парцел се намира на бул.,,Освобождение в регион „ Източен “ в Пловдив.

В хода на съвещанието заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов посочи, че още от началото на мандата държавното управление стартира осъществяването на амбициозна стратегия във връзка с армията. „ Благодарение на този Министерски съвет, с помощта на министъра на финансите и на премиера, в армията бяха направени доста неща, които не са правени дълго време. Близо с 50% бяха увеличени заплатите, осъществиха се поправки, рационализация на съществуващата техника, планове за нова техника и други “, акцентира Каракачанов. Вицепремиерът добави, че сега се слага фокус върху работата по пакета от ограничения, обвързван със обществената политика на военнослужещите и обезпечаването на жилища за тях. Към сегашния миг картотекираните военнослужещи, които нямат жилища, са 3109. „ Бяхме си сложили като задача върху лични парцели на Министерство на защитата с процедура отстъпка от право на градеж да стартираме построяването на придобиването на жилища. Днешното решение е първият пилотен план и той се реализира в Пловдив “, уточни Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът бе безапелационен, че стартиралата процедура ще разреши в границите на 3 до 5 години да се реши жилищният проблем в армията без да е нужно финансиране от държавния бюджет.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР