София. Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи

...
София. Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи
Коментари Харесай

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на туризма

София. Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на туризма (МТ) за 2021 година Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

С Постановлението на Министерския съвет се предлага одобрение на спомагателни разноски по бюджета на МТ за 2021 година в размер на до останалите 36 000 000 лева Сумата от 36 000 000 лева ще се изразходва за погашение на държавни помощи както следва: 30 000 000 лева за подкрепяне на туристическия бранш за компенсиране на загуби, зародили директно и/или индиректно от рестриктивните мерки в активността на предприятията заради въведените противоепидемични мерки; 6 000 000 лева на туроператорите за възобновяване на средства от клиенти по неосъществени пътувания в резултат на COVID-19.

Необходимите средства за осъществяване на постановлението ще се обезпечат за сметка на запаса за непредвидени и/или неотложни разноски за 2021 година по централния бюджет в частта за допълващи и компенсиращи ограничения по отношение на COVID-19 и други по чл.1, ал.2, раздел II, т.5.4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година С наредбата на член 1, ал.7 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година се планува тези средства да се разходват въз основа на акт на Министерския съвет. Цитираната наредба е в сходство с чл.43, алинея 3 от Закона за обществените финанси, според която запасът за непредвидени и/или неотложни разноски по централния бюджет се разходва въз основа на акт на Министерския съвет. Съгласно чл.109, алинея 3 от Закона за обществените финанси, Министерският съвет може да одобрявана спомагателни разходи/трансфери за бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет.

Постановлението се приема на съображение чл.1, ал.5, т.9, писмен знак „ в “ и чл.1, ал.7 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година. член 43, алинея 3 и член 109, алинея 3 от Закона за обществените финанси, по отношение на чл.76, ал.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР