София. Министерският съвет прие Постановление за извършване на промени на

...
София. Министерският съвет прие Постановление за извършване на промени на
Коментари Харесай

Изменят се утвърдените максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2021 г. по бюджета на МВР

София. Министерският съвет одобри Постановление за осъществяване на промени на одобрените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година оптимални размери на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети през 2021 година по бюджета на Министерството на вътрешните работи (МВР). Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Промяната се състои в нарастване с 16 045 804 лева

Решението е във връзка със подписани контракти за обезпечаване на закрепените телекомуникационни услуги за Министерство на вътрешните работи, доставката на автомобилно гориво посредством карти за безналично заплащане и дейностите по контрола на придвижването по пътищата и възстановяване на пътната сигурност.

Увеличението на оптималните размери на уговорките за разноски ще разреши на Министерство на вътрешните работи да обезпечи резистентност на главните действия, изпълнявани от министерството.

С друго държавно разпореждане са утвърдени спомагателни разноски по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 година в размер на 1 891 лева за сметка на плануваните средства по централния бюджет за 2021 година Средствата са нужни за възобновяване на осъществени разноски по предоставените действия и услуги на правоимащите лица по член 16 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите, посетили курортните комплекси и базите за отдих на Министерството на вътрешните работи и лечебните заведения за дълготрайно лекуване и рехабилитация - филиали на Медицинския институт на Министерството на вътрешните работи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР