София. Министерският съвет прие доклад за изпълнението на Плана за

...
София. Министерският съвет прие доклад за изпълнението на Плана за
Коментари Харесай

Правителството прие доклад за изпълнението на Плана за действие за 2021 г. с мерките, произтичащи от членството на България в ЕС към 31 декември 2021 г.

София. Министерският съвет одобри отчет за осъществяването на Плана за деяние за 2021 година с ограниченията, произлизащи от участието на Република България в Европейския съюз към 31 декември 2021 година, оповестиха от пресцентъра на институцията . От общо 201 ограничения в Плана за 2021 година са изпълнени 128 ограничения. Неизпълнените ограничения са 73, като те се трансферират в Плана за 2022 година Процентът неизпълнени в период ограничения е 36,3 %. В края на 2020 година процентът неизпълнени ограничения беше 26,9 %.

Високият % неизпълнени в период ограничения се дължи на изключителната обстановка в изискванията на ковид, както и на честите избори за Народно заседание. Министерският съвет изпрати на 47-ото Народно заседание лист с 18 законопроекта за предпочитано разглеждане незабавно след неговото конституиране.

От неизпълнените ограничения 34 са свързани със стартирали процедури за нарушаване по член 258 от Договора за действието на Европейския съюз. С осъществяването на тези ограничения България ще в профил позволените нарушавания, установени от Европейската комисия в границите на 37 процедури за определяне на несъблюдение на отговорности, произлизащи от правото на Европейски Съюз.

В Приложение № 2 към отчета са посочени 21 невъведени наставления на Европейския съюз в региона на вътрешния пазар със период за въвеждане до края на месец ноември 2021 година, които ще бъдат включени в идното така наречен Табло на вътрешния пазар (Single Market Scoreboard).
С цел превъзмогване на недостига на въвеждане на директивите в региона на вътрешния пазар следва да се подхващат незабавни дейности за приемане на създадените нормативни актове, с които се транспонира европейско законодателство, както и за решение на координационните проблеми сред способените ведомства.

Ще продължи реализирането на засилен настоящ мониторинг в границите на координационния механизъм по въпросите на Европейски Съюз на заложените междинни периоди за осъществяване на ограниченията в Плана за деяние за 2022 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР