София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с генералния мениджър на турските авиолинии за България

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Мехмед Гюркайнак – общоприет управител на Turkish Airlines – България, оповестиха от пресцентъра на министерството. Двамата разискаха вероятностите за двустранно съдействие, което още да увеличи обмена на туристи в страните. Положителна е наклонността за развиване на туристическите контакти сред двете страни. Данните демонстрират, че за интервала януари – юни 2017 година визитите в България от Турция са близо 534 хиляди, което е растеж от 6 % по отношение на същия интервал година по-рано. Така за полугодието южната съседка е трети задграничен пазар за страната ни съгласно данните на Националния статистически институт.
Над 293,5 хиляди от визитите на турски жители у нас са били за туризъм. Увеличението в тази категория е 8 на 100. От тях единствено за отмора и почивка са пътували близо 202 хиляди турски жители. Те са с над 10% повече по отношение на първите 6 месеца на 2016 година През предходната година турските жители са осъществили над 1,3 млн. пътувания до България, от тях 565 хиляди туристически, което е растеж от 8,9%
В същото време за първите 6 месеца на 2017 година българите, които са пътували към Турция, са повече от 643 хил, което е 5,7% растеж по отношение на същия интервал на предходната година. А за цялата 2016 година пътувалите български жители към Турция са били над 1,2 млн.
Мехмед Гюркайнак е на поста в България от февруари 2017 година, като е шеф както за София, по този начин и за офиса на самолетната компания във Варна. Работи за самолетната компания от 2011 година По обучение е машинен инженер, приключил е магистратура в Съединени американски щати, компетентност „ Финанси “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР