София. Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща с европейския комисар

...
София. Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща с европейския комисар
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков ще проведе среща с европейския комисар по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра

София.
Министър-председателят Кирил Петков ще организира среща с европейския комисар по въпросите на доближаването и промените Елиза Ферейра през днешния ден, оповестиха от Министерски съвет . Във фокуса на диалога ще бъде идното подписване на Споразумение за партньорство на Република България за интервала 2021-2027 година В него са изложени стратегическата ориентировка за програмирането и изискванията за ефикасното и ефикасно потребление на европейските фондове за интервала 1 януари 2021 година - 31 декември 2027 година

Държавите членки дефинират своите цели и цели за финансиране посредством кохезионната политика на Европейски Съюз чрез Споразумение за партньорство. Това е стратегически документ, който обрисува главните капиталови сфери и дейностите за реализиране на резистентен, приобщаващ и образован напредък. За първи път в Споразумението България е присъединила ангажимент да насочи 50% от средствата към трите северни района за превъзмогване на районните разлики.
Оперативните стратегии детайлизират Споразумението за партньорство и съставляват подробни проекти, в които страните членки на Европейски Съюз дефинират по какъв начин ще бъдат изразходвани средствата от структурните и кохезионния фондове по време на програмния интервал. През интервала 2021-2027 година България възнамерява 10 стратегии.

Споразумението се създава при съблюдаване на правилата на партньорство и бистрота. Дейностите, планувани в него, са основата за ефикасното и качествено потребление на структурните и кохезионния фондове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР