София. Министър-председателят Кирил Петков проведе видеоконферентен разговор с президента на

...
София. Министър-председателят Кирил Петков проведе видеоконферентен разговор с президента на
Коментари Харесай

Министър-председателят Кирил Петков разговаря с президента на Молдова Мая Санду

София. Министър-председателят Кирил Петков организира видеоконферентен диалог с президента на Република Молдова Мая Санду. Премиерът Петков удостовери българската поддръжка за европейската вероятност на страната, която ще изрази на идния Европейски съвет. Той приветства мощния ангажимент на президента Санду да води Молдова по нейния европейски път и по пътя на промените. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Двамата водачи осъдиха продължаващата съветска военна експанзия в Украйна, която принуди милиони украинци да изоставен домовете си. Обсъдени бяха напъните, които държавните управления в двете страни поставят, с цел да обезпечат заслон и отбрана на украинските бежанци.
Премиерът Петков означи, че високо цени поддръжката на молдовските управляващи за опазване на националната, културна и езикова еднаквост на българското национално малцинство в Молдова. В тази връзка той изрази упования за грижа за Тараклийския район и Тараклийския университет като мост за културната и духовна непосредственост на двата народа.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР