София. Министър Лиляна Павлова откри в Деня на Европа информационна

...
София. Министър Лиляна Павлова откри в Деня на Европа информационна
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова откри изложба за ротационното председателство на Съвета на ЕС в Деня на Европа

София. Министър Лиляна Павлова откри в Деня на Европа осведомителна галерия с пана за това какво съставлява ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз, какво може да направи то, с което да промени живота на всеки европеец и за какво е значим гласът на жителите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 .
Организатор на изложбата е евродепутатът Ева Майдел дружно с Министерството за Българското председателство и Столична Община. Официален старт на изложбата дадоха още кметът на София Йорданка Фандъкова, еврокомисарят Мария Габриел и евродепутатът Андрей Ковачев.
„ Изложбата дава отговори на всички въпроси за председателството по един прегледен, прелестен и наличен метод. Благодаря на Ева Майдел за самодейността, тъй като посредством нея жителите могат да схванат за европейския институционален триъгълник, който през днешния ден се съставлява от дейни българи “, уточни министър Павлова. Тя добави, че доста постоянно младежите я питат по какъв начин участваме в основаването на европейското бъдеще и дали се чува техният глас. „ Попитаха ме и през днешния ден, по време на цивилен разговор в Софийския университет. Ние освен участваме, само че и сме мотори на решенията, които сега се взимат в европейските институции “, съобщи още министърът при откриването на изложбата, която ще остане пред НДК до 18 май.
„ 28-те страни членки показват общността в лицето на Съвета на Европейски Съюз. Водим съществени дейни разговори с Европейската комисия, която е „ държавното управление “, моторът на осъществяването на всички политики, които европейските водачи одобряват, и от третата страна е Европейският парламент, който кове законите на Европа “, сподели още министър Павлова. Тя акцентира, че най-важната част обаче е локалната власт, която е най-близо до хората. „ Без нея няма по какъв начин да сме отворени към жителите, по тази причина особено благодаря на кмета госпожа Фандъкова като наш главен сътрудник на Българското председателство. А то се осъществя в тази прелестна европейска столица, която безусловно разцъфна с помощта на нея и екипа й. Днес София е красива, зелена и съвременна, което дава опция да посрещнем 20 000 души “, съобщи министър Павлова. Толкова са пристигналите в София делегати за задачите на председателството от неговия старт до момента. „ От тях чуваме луксозни мнения освен за съвещанията, само че и за това, което им предлага нашият град. Разчитаме тези наши посетители да се върнат като туристи и да вършат бизнес в страната ни “, сподели още министър Павлова.
Информационните табла за ролята на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз към този момент видяха жителите на Стара Загора, където министър Павлова и Ева Майдел показаха изложбата на 3 ноември 2017 година Сега е ред на столичани и гостите на София.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР