София. Извънреден председателски съвет по искана на ПГ на Възраждане

...
София. Извънреден председателски съвет по искана на ПГ на Възраждане
Коментари Харесай

Извънреден председателски съвет се събра в парламента заради руската нота

София. Извънреден председателски съвет по желана на ПГ на " Възраждане " се събра в Народното събрание поради съветската нота от през днешния ден. Лидерът на партията изиска да бъдат извикани неотложно образецът в оставка Кирил Петков и министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска по проблема, съобщи Българска телеграфна агенция.

От " Възраждане " упорстват и президентът Румен Радев да свика незабавно съвещание на КСНС.

Предложението на " Възраждане " беше да се извикат незабавно Кирил Петков и Теодора Генчовска, която сега лети към България, с цел да може да се разиска " обстановката с съветския ултиматум и това, което идва като ответна реакция от страна на Русия във връзка изгонването на 70-те съветски дипломати от нашата страна ", изясни Костадинов пред публицисти в коридорите на Народно събрание. Той посочи, че са разбрали за нотата от медиите и незабавно са поискали председателският съвет да се събере незабавно. По думите му настояването да се извикат Петков и Генчовска - дружно с екипа ѝ, е било признато.
Действията на държавното управление ни водят към разкъсване на връзките с Русия, уточни водачът на " Възраждане ".

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова означи, че не желаят чуване, а информация. По думите ѝ изпълняващият длъжността ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов е поел ангажимент да се свърже с Министерство на външните работи и Министерски съвет. Смятаме, че такава информация би трябвало да бъде предоставена на формат председателски съвет, акцентира тя.

Председателят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов сподели, че не знае какво написа в нотата. И посочи, че са се събрали на председателски съвет, с цел да обсъдят по какъв начин тази информация да бъде изискана посредством административни канали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР