София. Изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) Ангелин Цачев

...
София. Изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) Ангелин Цачев
Коментари Харесай

Електроенергийният системен оператор и УНСС подписаха меморандум за сътрудничество

София. Изпълнителният шеф на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) Ангелин Цачев и ректорът на Университета за национално и международно стопанство проф. доктор Димитър Димитров подписаха Меморандум за съдействие. Това оповестиха от пресцентъра на ЕСО С подписите си на документа двете страни скрепиха готовността си да разширят взаимната работа сред самостоятелния електропреносен оператор на България и Университета за национално и международно стопанство, с цел да обезпечат по-добри шансове за кариерно развиване и реализация на студентите от висшето образователно заведение.

„ Сътрудничеството с университетските среди и висшите образователния заведения в страната и чужбина е измежду главните цели на ЕСО. Електроенергийният систематичен оператор поддържа осъвременяването на експертния капацитет в енергетиката и е с потвърдени обичаи в привличането на млади експерти. Стремим се и сътворяваме насърчаваща и подкрепяща среда за качествена професионална реализация “, акцентира изпълнителният шеф на ЕСО Ангелин Цачев по време на подписването на меморандума. Той разгласи, че от 1 юни тази година Електроенергийният систематичен оператор стартира осъществяването на стратегия за платени летни студентски стажове, чиято цел е да обезпечи опция за придобиване на на практика опит от младите експерти в структурите на ЕСО. „ Тясното съдействието сред висшите образователни заведения и бизнеса е от основно значение за качественото кадрово застраховане на стопанската система на страната и на енергийния бранш в частност “, посочи още изпълнителният шеф на ЕСО.

„ За нас е чест да подпишем Меморандум за съдействие с подобен стратегически шеф, какъвто е Електроенергийният систематичен оператор. Университетът за национално и международно стопанство е най-голямото висше образователно заведение за бизнес образование в България и района “, сподели неговият ректор проф. Димитър Димитров.

Меморандумът планува осъществяване в ЕСО на на практика занимания, образования, стажове и съвещания за студентите на УНСС. Изложения и трудови тържища ще показват пред възпитаниците на университета опциите за кариерно развиване в електропреносния оператор на България. В документа е записано още, че ще бъдат проведени взаимни обществени лекции, полемики и научно-изследователски планове.

„ Уверен съм, че с днешния акт слагаме началото на едно сполучливо съдействие сред ЕСО и Университета за национално и международно стопанство, което ще ни донесе дълготрайни изгоди “, заключи изпълнителният шеф на ЕСО Ангелин Цачев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР