София. Инвестициите в отбраната трябва да са балансирани между хората,

...
София. Инвестициите в отбраната трябва да са балансирани между хората,
Коментари Харесай

Доц. Николай Цонков: Хората да бъдат поставени в центъра на развитието на Въоръжените сили

София. " Инвестициите в защитата би трябвало да са уравновесени сред хората, въоръжението и техниката, бойната подготовка и инфраструктурата. " Това е мнението на доцент Николай Цонков – депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ и претендент от 25 МИР, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София .

„ Хората би трябвало да бъдат сложени в центъра на развиването на Въоръжените сили. Условията на труд на военнослужещите би трябвало да се подобрят, да се възстановят обществените им права, да се разширят грижите за фамилиите им “, смята Цонков.

Сред главните му предложение за промени в бранша е повишение на главното месечно заплащане за най-ниско звание за всяка категория военнослужещи. То да се трансформира годишно на правилото на увеличението на минималната работна заплата за идната година, с коефициент, избран в Закона за защитата и въоръжените сили.

Според него това е належащо, с цел да повдигне общественият статус на военнослужещите на равнището на рисковете за служещите в защитата при отбрана на националните ползи.

„ Трябва да бъдат подхванати стъпки военната специалност да се направи привлекателна и влиятелна “, безапелационен е доцент Цонков. Сред концепциите му са усъвършенстване на инфраструктурата посредством поправяне на сградния фонд за усъвършенстване на изискванията на труд, както и обезпечаването на общежития и фамилни жилища за военнослужещите.

Според него страната не отдава полагаемото им се почитание към генералите, офицерите и сержантите, минали в запаса. " Лично поемам ангажимент да изградим работеща политика в това отношение. Не може на експертизата на досегашните командири в Българската войска да се гледа като на нещо излишно към този момент за обществото. Държавата, в това число и Народното събрание, би трябвало да употребяват тази експертиза ", уверен е Николай е Цонков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР