София. Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на

...
София. Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на
Коментари Харесай

ГД „Гранична полиция“: Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на ГКПП „Калотина“, ГКПП „Дунав мост“ и ГКПП „Дунав мост 2“

София. Интензивен е трафикът за товарни коли на излаз на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “. Това оповестиха от Групово дело „ Гранична полиция “ . Информацията за трафика на граничните пунктове е към 13.00 часа.
На границата с Република Сърбия: Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " на излаз за товарни коли.
Няма условие към българските жители и всички идващи от България в Сърбия да показват негативен PCR тест на влизане в страната.

На границата с Румъния: Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 " на излаз за товарни коли.
България е включена в листата с страни от така наречен „ алена зона “, за пътуващите от която се постанова 14-дневна карантина при влизане в Румъния. Не подлежат на карантина директно преминаващи лица, в случай че изоставен Румъния в границите на 24 часа от влизането си на територията на страната, както и представилите съответните документи: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/romania
Остава прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските " Кайнарджа " и " Крушари ".

На границата с Гърция: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
По информация на гръцките полицейски управляващи, всички влизащи в Гърция пасажери с PCR или бърз антигенен тест за COVID-19 наложително ще бъдат проверявани посредством спомагателни бързи проби от гръцки медицински чиновници.
Всички влизащи в Гърция пасажери би трябвало да имат авансово запълнен формуляр и получен QR код. Българскитe жители, пътуващи с леки коли и рейсове, би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, негативен бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа /включително и на книжен носител/ или документ за имунизация против Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни. Пътуващите могат да показват и документ или позитивна диагноза по метода PCR или антиген от 30 до 180 дни от датата на болестта, посочена в него, който е публикуван от оторизиран орган в сходство с националното законодателство на британски, френски, немски, италиански, испански или съветски език. Тези условия важат и за деца, навършили 12 години. През Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ гръцките управляващи не пропущат транспортни средства и пешеходци.

На границата с Република Турция: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Българските жители, искащи да преминат през граничните пунктове с Турция, би трябвало да показват негативен PCR тест за SARS-Cov-2, не по-стар от 72 часа, бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа или документ за имунизация против Covid-19, в случай че са минали не по-малко от 14 дни от довеждане докрай на имунизацията. Пътуващите могат да показват също формален документ, публикуван от способена институция, че са преболедували Covid-19 в границите на последните 6 месеца преди влизане в страната.
Освободени от тези условия са екипажите на транспортните средства, децата до 6-годишна възраст и подрастващи под 18 години, които пътуват с родители с имунизационен документ.

На границата с Република Северна Македония: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Всички български жители, влизащи в Република Северна Македония, би трябвало да показват на границата документ за имунизация с две дози ваксина против Covid-19, документ за преболедуване на ковид или здравно удостоверение с негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането. Чуждестранните жители, преминаващи директно, ще могат да създадат това в границите на 5 часа с авансово подписана декларация на влизане, която ще би трябвало да приложат пред граничния надзор на излаз от страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР