София. Има замърсяване на въздуха в София. Това каза Ивайло

...
София. Има замърсяване на въздуха в София. Това каза Ивайло
Коментари Харесай

Ивайло Попов, „За Земята“: Има замърсяване на въздуха в София не само с фини прахови частици, а и с азотен диоксид

София. Има замърсяване на въздуха в София. Това сподели Ивайло Попов, от екип „ Въздух “ „ За Земята “, за дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ . „ Това, което ние показахме с новия отчет, е, че то не е единствено с фини прахови частици, за което евентуално хората знаят, само че че имаме замърсяване и с азотни диоксиди. Това до момента не беше толкоз известна тематика в обществото ни “, изясни Попов.
По думите му в 27 точки в града е извършено премерване, пет от които са директно до формалните станции на Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС). „ Извън тези пет точки остават 22. В 19 от тях намерихме стойности, които са по-високи от средногодишната законова норма “, означи той.
„ Откакто Изпълнителната организация преди години смени станцията и тя към този момент не се намира на „ Орлов мост “, а на „ Младост “, на практика формалната измервателна система не открива наднормено замърсяване. И това, което ние демонстрираме с отчета си, е, че това се дължи на погрешно разположение на така наречен транспортно насочени станции. Имаме две в София – в „ Павлово “ и тази, която преди беше на „ Орлов мост “, в този момент към този момент е в „ Младост “, посочи, Ивайло Попов.
Той означи, че са сложени на прекомерно огромно разстояние от пътното платно, в нарушаване на условията на директивата за такива отстояния. А това е и повода да не откриват наднорменото замърсяване, защото главният източник на азотният диоксид е автомобилният превоз в града, добави Попов.
Милослава АНГЕЛОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР