София. Има очаквани забавяния в доставките на готови компоненти от

...
София. Има очаквани забавяния в доставките на готови компоненти от
Коментари Харесай

Служебният министър Андрей Живков: Има очаквани забавяния в доставките на готови компоненти от газопровода с Гърция, ще направим всичко възможно да съдействаме

София. Има предстоящи забавяния в доставките на подготвени съставни елементи от газопровода с Гърция, ще създадем всичко допустимо да спомагаме. Това сподели служебният министър на енергетиката Андрей Живков по време на конференция, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Направихме посещаване на газовата връзка с Гърция, с цел да се уверим в това дали се работи или не се работи и какви са проблемите. Работи се, само че има притеснителни неща, които след диалог с изпълнителя и с плановата компания установихме. Най-основното е предстоящи забавяния в доставките на подготвени съставни елементи от газопровода. Ще създадем всичко допустимо от страна на Министерството на енергетиката да спомагаме, тъй че забавяния там да няма “, съобщи той.

„ Написано е едно писмо до изпълнителната компания „ Авакс “, където заявяваме безапелационното си мнение, че срокът на контракта за осъществяване би трябвало да бъде спазен и, в случай че това не се случи, ние ще пристъпим към асимилиране на компенсациите по контракта, които са в размер на 90 хиляди евро дневно “, изясни Живков.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР