София. Има неупражнен контрол от българските, македонските и турските власти

...
София. Има неупражнен контрол от българските, македонските и турските власти
Коментари Харесай

Васил Пиронков, Камара на автобусните превозвачи: Допуснато е изгорелият автобус да извършва международен превоз без необходимия лиценз

София. Има неупражнен надзор от българските, македонските и турските управляващи във връзка с случая с рейса на Автомагистрала „ Струма “, при който починаха над 40 души. Това сподели в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Васил Пиронков, ръководител на УС на Камарата на автобусните превозвачи. Според него би трябвало да се води добър разговор с транспортното министерство и автомобилната администрация по отношение на водачите, с цел да се предотвратят сходни произшествия в бъдеще.

„ В този случай от събраната дотук информация и данни, разгласен, публично, стават ясни три неща. Първо, лидерът просто е постъпил своенравно, надценил е себе си и очевидно се е движел с несъобразена за пътната конюнктура скорост. Второ - изключвам опцията лидерът да е задремал, просто има лишаване на вниманието по време на придвижване, което е безусловно неприемливо. Трето – компанията не е упражнила задоволителен надзор върху активността си. Допуснала е осъществяването на транспорт на пасажери в интернационалните известия с транспортно средство, което не е включено в листата към лицензията на компанията. Учудващо е с какви документи и разрешителни този рейс е минал българската граница. Явно има неупражнен надзор от българските, македонските и турските управляващи. Не може в една сериозна туристическа компания чиновниците да не упражняват надзор върху водачите “, изясни специалистът.

В Закона за автомобилните транспорти ясно е указано по какъв начин лидерът би трябвало да ръководи транспортното средство – време на шофиране, отмора, ангажирано време. Това не важи единствено в България, само че и в цяла Европа, сподели още Васил Пиронков и добави, че контролът на управляващите у нас не е задоволителен. Заради невъзможността да се работи браншът е пред прекъсване на активността си, а по-голяма част от сивия бранш е сред самите превозвачи.

Васил Пиронков насочи покана за разговор към новото управление на транспортното министерство и на комисията по превоз в Народното събрание, с цел да се дискутират всички проблеми в сектора.

Евелина БРАНИМИРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР