София. Идеята за създаването на Единен орган за борба с

...
София. Идеята за създаването на Единен орган за борба с
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Идеята за създаването на Единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта съществува от преди две години, но тогава БСП отхвърли създаването на такъв орган

София. Идеята за основаването на Единен орган за битка с корупцията по високите етажи на властта съществува от преди две години в квалифицираните за задачата законопроекти, само че тогава Българска социалистическа партия отхвърли основаването на подобен орган. Това сподели в предаването „ Това е България “ по Радио " Фокус " някогашният вицепремиер и първи вносител на проектозакони за битка с корупцията по високите етажи на властта Меглена Кунева във връзка предлагането, което направи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на „ Бузлуджа “ - органът да бъде изведен като независим и неговият ръководител да бъде назначен от президента Румен Радев. По думите на Меглена Кунева в този момент сме в обстановка, в която излиза наяве, че институциите, които бяха основани с доста взаимни отстъпки, не са задоволително ефикасни.
„ Тази конюнктурност на желанията ме тормози, тъй като тогава президент беше господин Плавнелиев, в този момент е господин Радев, и към двамата имам и институционално, и всякакво почитание към това, което правят, към работата им, към тях. Но обстановката очевидно от Българска социалистическа партия я смятат за изменена. Дали тъй като са узрели, че в началото направеното предложение от мен е било положително или тъй като считат, че в този момент някак си имат доверието на и от президента. Подчертавам, тази конюнктурност, в случай че това е задачата, не е добра. Ако желаят да създадат самостоятелна институция и да кажат: " президентът дава отговор за нейната самостоятелност ", добре, това е друга работа ”, разяснява Меглена Кунева.
Тя посочи, че е доста значимо органът за битка с корупцията да бъде построен върху професионални критерии. Според нея в България няма политическа воля за приемане на работещ антикорупционен закон и предвижда, че приемането му ще се забави във времето.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР