София. Ескалация на конфликта Русия-Украйна косвено или пряко ще засегне

...
София. Ескалация на конфликта Русия-Украйна косвено или пряко ще засегне
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Ескалация на конфликта Русия-Украйна косвено или пряко ще засегне държавата

София. Ескалация на спора Русия-Украйна индиректно или директно ще засегне страната. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” на Нова телевизия зам.-председателят на Комисията по защита в Народното събрание Христо Гаджев.

„ Всяка ескалация индиректно или директно ще засегне страната – минимум енергийно, и стопански ”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” зам.-председателят на Комисията по защита в Народното събрание Христо Гаджев.

„ Все още няма публична позиция на България по тематиката Русия-Украйна. Имаше такава на министър-председателя, само че тя не отразявала тази на кабинета ”, счита той.

„ Всички сили на НАТО биха пристигнали за защита на страната, а не за нападателни дейности. Ние не сме просто сътрудници с НАТО, а съдружници. Това естествено върви с превъоръжаване – то е приоритет на страната ”, добави депутатът от ПГ на ГЕРБ. Гаджев счита, че съветският дипломат у нас би трябвало да бъде извикан за диалог, с цел да продължим диалогично дипломатическите си връзки с Москва.

„ Не сме срещу разполагането на съюзнически сили на наша територия, само че дано забележим при какви условия ”, сподели още той. По думите му най-хубавият проект е деескалация на напрежението и сядане на масата за договаряния.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР