София. Електронните адреси за кореспонденция, на които Националната агенция за

...
София. Електронните адреси за кореспонденция, на които Националната агенция за
Коментари Харесай

Чрез нова електронна услуга могат да се променят e-mail и телефон за контакт с НАП

София. Електронните адреси за преписка, на които Националната организация за приходите (НАП) изпраща известия и документи до физическите и юридически лица, към този момент могат да се декларират и поправят онлайн от клиентите посредством потребление на нова електронна услуга „ Управление на достъпи и на контактна информация “. Това оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите . Притежателите на ПИК, публикуван от организацията, или електронен автограф, могат да трансформират e-mail адресите и телефоните за контакт с Национална агенция за приходите за задачите на осъществяването на данъчно-осигурителните условия. По този метод връзката сред данъчната администрация и потребителите ще се улесни, намалявайки доста случаите на неактуална контактна информация.

Електронният адрес за преписка по член 28, алинея 2 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс за приемане на известия от Национална агенция за приходите е наложителен за лицата, регистрирани по Закона за налога върху добавената стойност, и заради тази причина настоящият e-mail би трябвало да е един, разясняват от Национална агенция за приходите. При всяко актуализиране на e-mail, системата изпраща линк на е-поща, който изисква удостоверение преди смяната да влезе в действие. Смяната на телефон за контакт се прави в 2 стъпки, като няма спънка да бъде посочен мобилен номер, прецизират от приходната организация.

Новата услуга е налична под името „ Управление на достъпи и на контактна информация “ в портала за е-услуги на Национална агенция за приходите -. От Национална агенция за приходите поучават потребителите да дават настоящ e-mail за преписка, с цел да може връзката с приходната организация да се прави напълно електронно, а не на хартия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР