София. EК няма да обнови поръчките на АстраЗенека“ и Джонсън

...
София. EК няма да обнови поръчките на АстраЗенека“ и Джонсън
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Витанов: EК няма да обнови поръчките на „АстраЗенека“ и „Джонсън и Джонсън“ за 2022 и 2023 година

София. EК няма да обнови поръчките на „ АстраЗенека “ и „ Джонсън и Джонсън “ за 2022 и 2023 година. Това съобщи евродепутатът Петър Витанов в предаването „ Преди всички “ по БНР . „ Все още няма публична позиция на Европейска комисия, само че от източниците от Министерството на здравеопазването в Италия изтече тази информация, че векторните ваксини от остаряло потомство - „ АстраЗенека “ и „ Джонсън и Джонсън “, няма да бъдат възобновени в поръчките, които Европейска комисия ще прави 2022 и 2023 година. Причините, които се акцентират, са малко по-ниската успеваемост, множеството странични резултати и по-малката опция за акомодация към мутиращите разновидности. По данни на медицински специалисти „ Джонсън и Джонсън “ дават тежки странични резултати, свързани с тромбози, при 1 на милион, а „ АстраЗенека “ – 1 на 200 000. Все още няма отговор кое предизвиква тромбозата изключително при дами до 30 години “, сподели Витанов.

Той добави, че чакат утвърждение да получи „ Кюървак “. „ Европейска комисия може би подтикната от едно изказване на изпълнителния шеф на „ Пфайзер “, който споделя, че тези, които са имунизирани с две ваксини в границите на 12 месеца ще имат потребност от трето имунизиране, с цел да могат да поддържат високо ниво на антитела. Това подтиква Европейска комисия да прави последващи поръчки на 1,8 милиарда бройки и този порядък да изпревари световното търсене за ваксини през идната година “, изясни той.
Витанов разяснява, че ЕМА се е произнесла, че има връзка сред тромбозите и тези ваксини, което съгласно него отваря вратата за дейности на националните регулаторни медицински органи.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР