София. Двадесет подпомагащи центъра, в които експерти на НСИ помагат

...
София. Двадесет подпомагащи центъра, в които експерти на НСИ помагат
Коментари Харесай

Двадесет подпомагащи центъра за преброяването работят в страната

София. Двадесет подпомагащи центъра, в които специалисти на Национален статистически институт оказват помощ на хората да се преброят, работят на територията на страната. Това оповестиха от пресцентъра на Национален статистически институт . Всеки, който желае да се преброи електронно, само че няма опция да го направи самичък у дома, може да посети подобен център. Там ще му дават таблет или компютър, с цел да го направи, и ще отговорят на всички негови въпроси. Хората, които желаят да бъдат преброени с хартиена карта, само че да не чакат преброител вкъщи, също са добре пристигнали. Адресите на центровете можете да видите тук, повече от тях работят и в почивните дни.

За 10 дни, от откриването на подпомагащия център в постройката на Национален статистически институт до през днешния ден, единствено в него са преброени 511 души. Към 6.00 часа през днешния ден електронно са се преброили 2 036 627 души, които живеят в 893 250 семейства в цялата страна.

По-активни в онлайн попълването на преброителната карта са дамите. Най-много регистрации са създали хората сред 40 и 49 години, като 60% от тях са на дами. Следва групата на хората сред 30 и 39 години, а на трето място е възрастовата група 50-59 години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР