София. Драговитийски епископ Даниил e избран за Видински епархийски митрополит

...
София. Драговитийски епископ Даниил e избран за Видински епархийски митрополит
Коментари Харесай

Драговитийски епископ Даниил e избран за Видински епархийски митрополит

София. Драговитийски свещеник Даниил e определен за Видински епархийски митрополит от членовете на Светия Синод към Българската православна черква, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Той е получил поддръжката на 11 от 13-те Високопреосвещени митрополити.

Кой е Драговитийски свещеник Даниил?
Драговитийският свещеник Даниил - Атанас Трендафилов Николов, е роден на 2 Март 1972 година в гр. Смолян. Завършва главно и приблизително обучение в родния си град. През 1996 година записва и учи Английска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “, а на идната година пренасочва образованието си в Богословския факултет при същия университет.
През 1997 година е признат като послушник в Хаджидимовския манастир „ Св. Георги “ под духовното управление на приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. На 7 август 1999 година е постриган от него в монашество, а на идващия ден е ръкоположен за йеродякон.
През 2002 година приключва задочно Българска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “.
На 21 юли 2004 година е изпратен на смирение в Роженския манастир „ Рождество Богородично “. На 27 ноември същата година е ръкоположен от епархийския му архиерей за йеромонах.
На 01 юни 2006 година е възведен в архимандритско достолепие.
По решение на Св. Синод на 20 януари 2008 година е хиротонисан за свещеник с купата Драговитийски в Патриаршеска катедрала ставропигиален храм-паметник „ Св. Александър Невски “ и назначен за викарий на Неврокопския митрополит. Такъв остава до 15 юни 2010 година, когато по молба на митрополита на Съединени американски щати, Канада и Австралия Йосиф е назначен за негов викарий, каквато служба извършва до през днешния ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР