София. Докато съм начело на ДФ Земеделие“, институцията ще работи

...
София. Докато съм начело на ДФ Земеделие“, институцията ще работи
Коментари Харесай

Борис Михайлов, ДФЗ: За близо месец са изплатени почти 50 млн. лв. по ПРСР 2014-2020, за всички забавени проекти ще бъдат финализирани в рамките на тази календарна година

София. Докато съм отпред на Държавна фирма „ Земеделие “, институцията ще работи транспарантно и честно, в интерес на земеделците и на обществото. Ще бъда несклоняем към всевъзможни форми на измами и корупция. Ще последвам тези правила и ще изисквам същото както от работещите във Фонда, по този начин и от бенефициентите, и от консултантите, съобщи изпълнителният шеф на Разплащателната организация Борис Михайлов по време на брифинг с публицисти, оповестиха от пресцентъра на Фонда .
.
„ От достоверни източници до Фонда е достигала информация, че българи с румънски телефонни номера, които „ играели ролята на телефонни измамници ”, са желали пари от стопани, с цел да получат избран %. Във всички положения става въпрос за машинация. Предполагам се показват като някакви медиатори. Говорим за телефонни измами. Тези практики ще ги спрем по всевъзможен метод ”, добави Михайлов.
На събитието новото управление показа своята визия за усъвършенстване работата на институцията.

„ При встъпването ми в служба заварих общо 2 166 забавени плана по ПРСР 2014-2020 година на обща стойност от близо 0,5 милиарда лева ( 493 668 414 лева.). “, посочи Михайлов. Той акцентира, че забавянията са в порядъка на 20-30 месеца. Всички забавени планове ще бъдат финализирани до края на годината. Създаден е график за превъзмогване на изоставането. Предприети са и стъпки за вътрешна метаморфоза и усъвършенстване на работата. Направен е разбор на аргументите, довели до забавянето на плановете и са отстранени всички благоприятни условия от тук нататък изрядни вложения „ да мухлясват “ с месеци - без да има придвижване по тях. Рязко е ускорена и работата по всички отворени процедури. Сформирани са и виновни екипи, които са ангажирани с превъзмогване на изоставянето, сподели изпълнителният шеф на ДФЗ.

„ За няма и месец са изплатени близо 50 млн. лева на 215 бенефициента по ПРСР 2014-2020г. ”, съобщи още Михайлов.

Предприети са и ограничения във връзка с подобряването на публичността и прозрачността в работата на дирекциите, отговарящи за ПРСР 2014-2020г. в Държавна фирма „ Земеделие “. Публикувано е „ Ръководство на бенефициента “ на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “. Документът е предопределен за претенденти с контрактувани планове по Програмата и има за цел да ги улесни при осъществяване на техните вложения.

В помощ на бенефициентите по ПРСР 2014-2020 са открити и четири „ горещи “ телефонни линии. За две седмици на тях са постъпили общо 200 запитвания, на които е отговорено навреме, акцентира изпълнителният шеф на фонда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР