София. ЧЕЗ Разпределение получи първа награда в категория Енергетика, воден

...
София. ЧЕЗ Разпределение получи първа награда в категория Енергетика, воден
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение получи първа награда в категория „Енергетика, воден сектор“ в 11-то издание на конкурса „Най-зелените компании в България 2021“

София. ЧЕЗ Разпределение получи първа премия в категория „ Енергетика, воден бранш “ за цялостната си политика за запазване на околната среда в 11-то издание на състезанието „ Най-зелените компании в България 2021 “. Това оповестиха от Дружеството.

Отличието беше връчено на публична гала на 14 май Целта на състезанието, проведен от b2b Media, е да оцени и отличи фирмите, които фактически трансформират своите екологични индикатори и развиват бизнеса си по виновен за природата метод.

„ Отличията за нашата екологична политика ни карат да се гордеем, само че и ни задължават и ни стимулират да поставяме още по-големи старания и да разширяваме програмата си, с цел да отговорим на високите условия към актуалните компании, за които триумфът се мери освен с бизнес индикатори, а с отговорността им към обществото и природата “, сподели Мария Георгиева, началник бранш „ Екология и пожарна сигурност “.

„ ЧЕЗ Разпределение България “ АД реализира дълготрайна политика за понижаване на отрицателните последствия от активността на сдружението като въглероден отпечатък, модернизиране на оборудванията и други. Тя включва наблюдение, оценка и предприемане на съответни ограничения. Важна част от програмата е опазването на биологичното многообразие и понижаване на смъртността на птици от конфликт с електропроводи посредством обезопасяване на рискови за тях въздушни уреди. По плана с малко название „ Живот за птиците “, който е съфинансиран по програмата LIFE на Европейската комисия, сътрудник на ЧЕЗ Разпределение е Българското сдружение за отбрана на птиците /БЗДП/. За да реализира още по-големи резултати в тази област, компанията се включи и в интернационален план „ Транснационално запазване на птиците по река Дунав ”.

В израз на високата оценка към напъните и ограниченията, които ЧЕЗ Разпределение подхваща за запазване на околната среда, през предходната година сдружението беше отличено с най-престижната екологична премия в света – Energy Globe.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР