София. ЧЕЗ осигури шест нови стипендии за ученици от XII

...
София. ЧЕЗ осигури шест нови стипендии за ученици от XII
Коментари Харесай

ЧЕЗ осигури шест нови стипендии за ученици от XII клас

София. ЧЕЗ обезпечи шест нови стипендии за възпитаници от XII клас. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението .

Победители в деветото издание на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ за възпитаници станаха по двама дванайсетокласници от ПГТЕ „ Хенри Форд “ – гр. София, БПГ „ Ичко Бойчев “ – гр. Благоевград и ПГТЕ „ Христо Ботев “ – гр. Монтана. Те получават стипендии за втория образователен период на 2020-2021 година в размер на 600 лв. и опция да аплайват с оценката от състезанието в четири висши образователни заведения - Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника, Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “ и Висшето транспортно учебно заведение „ Т. Каблешков “.

Тази година финалният трети кръг на състезанието се организира онлайн на 16.04.2021 година, при цялостно съблюдаване на противоепидемичните ограничения в страната. До него доближиха тимовете на шест професионални гимназии с електротехнически профил на територията на Западна България - БПГ „ Ичко Бойчев “ – Благоевград, ПГ „ Акад. С. П. Корольов “ – Дупница, ПГМЕ „ Н. Й. Вапцаров “ – София, ПГТЕ „ Хенри Форд “ – София, ПГТЕ „ Хр. Ботев “ – Монтана, ПТГ „ Н. Й. Вапцаров “ – Враца.

„ Преди всичко желая да ви поздравя за това, че стигнахте до финала на състезанието, макар провокациите и изискванията, в които се готвехте за надпреварата тази година. Запазете своя порив, желанието за триумф и познания. И не забравяйте, положителният екип постоянно е част от триумфа “, сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България в приветствие, излъчено онлайн пред участниците във финалния кръг.

Конкурсът „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ е една от най-ранните начинания на ЧЕЗ за поощряване на професионалното обучение в България. Той започва през 2012 година като част от графика на Министерството на образованието и науката за националните надпревари по специалности. Целта на надпреварата е да откри, поддържа и стимулира надарените експерти по електротехника. През годините програмата се разрасна и ЧЕЗ към този момент обезпечава и стипендии на студенти, както и на сираци и полусираци. Повече детайлности за „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ може да бъде открита на уеб страниците и.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР