София. ЧЕЗ осигури още две стипендии на студенти в конкурса

...
София. ЧЕЗ осигури още две стипендии на студенти в конкурса
Коментари Харесай

ЧЕЗ осигури още две стипендии на студенти от Технически университет в София

София. ЧЕЗ обезпечи още две стипендии на студенти в състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “. Победителите са четвърти курс бакалаври по компетентност „ Електротехника “ в Технически университет в София - Пресиян Тодоров и Ваньо Николов. Конкурсът се организира в два стадия – кандидатстване по документи и събеседване с финалистите, при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения в страната. Това оповестиха от Дружеството.

„ Поздравявам спечелилите и им искам още доста триумфи в тяхното професионално израстване. Българската енергетика има потребност от сполучливи и жадни за познание експерти, които да я приготвят за бъдещето. Затова ЧЕЗ трансформира в своя идея развиването на професионалното обучение и към този момент 16 години работи, с цел да открива, подкрепя и стимулира младите гении да намерят професионална реализация в България “, сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.

„ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ за студенти е част от програмата „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, която започва през 2012 година Първоначално тя беше предопределена за възпитаници в XII клас от професионалните гимназии с електротехнически профил в Западна България, само че след това ЧЕЗ стартира да обезпечава стипендии и за сполучливи студенти, както и за сираци и полусираци с ползи в региона на електротехниката. През април се организира деветото издание на състезанието за възпитаници, който беше извоюван от тимовете на ПГТЕ „ Хенри Форд “ – София, БПГ „ Ичко Бойчев “ – Благоевград, ПГТЕ „ Хр. Ботев “ – Монтана. Предстои набирането на претенденти за обществена стипендия.

Повече информация за състезанието, както и изявленията с спечелилите може да се откри на страницата на.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР