София. Четвърто третиране срещу комари бе извършена във Велико Търново

...
София. Четвърто третиране срещу комари бе извършена във Велико Търново
Коментари Харесай

Велико Търново: Четвърта обработка срещу комари бе извършена в града

София. Четвърто отнасяне против комари бе осъществена във Велико Търново през последните две вечер – 12 и 13 август, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Приложен е методът на димна обработка с топъл аерозол, обхванати са както парковите зони в Старата столица, по този начин и улиците в кварталите. Използваните количества биоциди са прецизно съобразени с условията, разказани в издадените от Министерството на здравеопазването разрешителни за даване на съответните препарати на пазара.
По същия способ е осъществена и миналата обработка на паркове и улици против комари, извършена на 24 и 25 юли. Преди това публичните пространства и зелените зони са третирани против насекомите посредством леден аерозол (вода и биоцид) – на 25-26 юни и 8-9 юли. През март са осъществени още две обработки против ларви на комари, като са обхванати зони по поречието на р. Янтра. Всички пръскания са извършени съгласно подписания контракт сред Община Велико Търново и компанията реализатор и са съобразени с метеорологичните условия.
Поради изменчивото и влажно време, както и поради изобилните превалявания в интервала май-юли, популацията на комари се е нараснала фрапантно. Обработките ще продължат и през остатъка от летния сезон при сигнали за всеобща поява на комари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР