София. Бюрото на Европейския парламент в България има удоволствието да

...
София. Бюрото на Европейския парламент в България има удоволствието да
Коментари Харесай

Дискусия Конференция за бъдещето на Европа - каква да бъде ролята на ЕС на световната сцена? ще се проведе онлайн на 14-ти януари

София. Бюрото на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви предложения да се включите в полемика " Конференция за бъдещето на Европа – каква да бъде ролята на Европейски Съюз на международната сцена? “, която ще се организира онлайн на 14 януари, петък, от 11:30 до 12:30 ч.

Конференцията за бъдещето на Европа е опция за всички европейски жители да повлияят на посоката, в която ще се развива Европейският съюз в идващите десетилетия.

В полемиката ще се включат Теодор Стойчев, началник на Бюрото на Екологичен потенциал в България, доктор Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България и някогашен министър на външните работи, както и Десислава Симеонова и Красимир Златинов - двама от българските участници в гражданските панели на конференцията. Модератор ще бъде журналистът Милена Милотинова. Заедно те ще обсъдят някои от най-популярните и обсъждани тематики на платформата на конференцията за ролята и мястото на Европейски Съюз в света, и въпросите на миграцията: по какъв начин следва Европейски Съюз да се оправи с миграцията, по какъв начин да подсигурява своята сигурност, по какъв начин да отстоява своите търговски ползи и самостоятелност, само че също по този начин и етични правила и човешки права в страните, с които търгува; по какъв начин би трябвало да организира своята външна политика и политиката на съседство и разширение и други

Семинарът ще се организира на 14 януари, петък, от 11:30 до 12:30 ч. в платформата Zoom (само за медии) и ще се предава във Facebook страницата на Бюрото на Екологичен потенциал в България Гражданите могат да се включат с въпроси и мнения във Facebook.

Какво съставлява Конференцията?

Конференцията за бъдещето на Европа е опция за европейците да повлияят на посоката, в която ще се развива Европейският съюз в идващите десетилетия. В сърцевината на конференцията е нейната платформа - цифрово пространство, в което всеки европеец може да показа концепциите си за Европа и за това какво би трябвало да се промени.

Всички отзиви, изразени на платформата, се събират, проучват се и се употребяват при работата на европейските цивилен панели и на пленарното съвещание на конференцията. До момента са оповестени три отчета, обобщаващи мненията и концепциите от платформата, които към този момент бяха включени в полемиките, провеждани в границите на европейските цивилен панели и на пленарните съвещания на конференцията. Третият отчет беше оповестен през ноември, за да добави и заключи изразените отзиви до 3 ноември 2021 година В него също по този начин е показана повече информация за деянията.

Окончателните резултати от конференцията ще бъдат отразени в отчет до взаимното председателство (Парламент, Съвет, Комисия). Трите институции ще проучат вероятните ефикасни следващи дейности по този отчет, като всяка от тях ще работи в своята област на подготвеност и в сходство с Договорите на Европейски Съюз.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР