София. Бяха задържани над 20 лица по досъдебното производство за

...
София. Бяха задържани над 20 лица по досъдебното производство за
Коментари Харесай

Валентина Маджарова, Специализирана прокуратура: Бяха задържани над 20 лица по досъдебното производство за организирана престъпна група за извършване на силови действия и изнудване

София. Бяха арестувани над 20 лица по досъдебното произвеждане за проведена незаконна група за осъществяване на силови дейности и изнудване. Това сподели по време на брифинг изпълняващия длъжността началник на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Както стана ясно тематиката на днешния брифинг е формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, състояща се от 10 лица, един началник. Целта на групата е осъществяване на силови дейности и изнудване. Касае се за правомерно отпуснати парични средства от компании, раздаващи по този начин наречените бързи заеми. Престъплението стартира сега, в който силово се търсят тези парични средства ", съобщи още Маджарова и означи, че въпросните лица са осъждани.

Тя означи, че се намираме в коронакриза, в която най-уязвими са малоимотните и по-слабо грамотните хора. " Точно затова доста от хората са имали потребност от пари и са се обръщали към компаниите за бързи заеми. Престъплението е осъществено, когато дадени пари потеглят да се събират по принудителен метод. В Специализираната прокуратура бяха докладвани няколко случая, които касаят силови дейности с по-особен интензитет. Точно затова се реши да се образува досъдебно произвеждане ", сподели още Маджарова.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР