София. БСП изнесе нова схема за шуробадажанащина за Булгартранзгаз“, Булгаргаз“,

...
София. БСП изнесе нова схема за шуробадажанащина за Булгартранзгаз“, Булгаргаз“,
Коментари Харесай

БСП изнесе нова схема за шуробаджанащината в „Булгартранзгаз“, Булгаргаз, КЗК и Столична община и настоява за свикване на Изпълнителната комисия на ГЕРБ

София. Българска социалистическа партия изнесе нова скица за шуробадажанащина за „ Булгартранзгаз “, „ Булгаргаз “, Комисия за защита на конкуренцията и Столична община и упорства за привикване на Изпълнителната комисия на ГЕРБ по случая. Това стана ясно по време на конференция на Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Г-жа Юлия Ненкова, някогашни заместник-кмет на Столична община, в този момент ръководител на Комисия за защита на конкуренцията, е наследена от Ралица Стоянова - заместник-кмет на общината и сестра на Стоян Стоянов, шеф „ Правен отдел “ в Комисия за защита на конкуренцията. По думите му от другата страна е Георгица Стоянова, член на Комисия за защита на конкуренцията, брачна половинка на Владимир Маринов от „ Булгартранзгаз “, шеф на „ Правен отдел “, разяснява националният представител Таско Ерменков.
„ Питам аз дали тази връзка не е една от аргументите за едно неприятно в България събитие, което се назовава процедура на Европейска комисия против България по делото „ Булгартранзгаз “. Когато „ Булгартранзгаз “ по към този момент условията на тази наказателна процедура против нас, Европейска комисия упорства той да бъде приватизиран, да бъде пуснат на обществена продажба някъде навънка - нещо, което е чисто държавно. Всичко това стартира против едно дело заведено против „ Булгартранзгаз “ в българската Комисия за защита на конкуренцията и със мнение на българската Комисия за защита на конкуренцията, че българското държавно дружество „ Булгартранзгаз “ е нарушило разпоредбите, което даде съображение на компанията да ни осъжда в Европейска комисия ", разяснява Ерменков.
„ Дали зад тези шуробаджанашки, роднински и партийни връзки не стоят проблеми, които са свързани с приватизация и на единственото печелишво българско държавно сдружение в българската енергетика “, сподели още той.
„ За народни представители и техните родственици в бордовете,само ще ви загатна за връзката сред Снежана Дукова, депутат, късаща ризата си на трибуната на Народното събрание в отбрана на Делян Добрев и нейния наследник Илиян Дуков, който е член на Съвета на шефовете " Булгаргаз ". Само отваряме тази малка врата, с цел да потвърдим, че разполагаме с цялата информация “, сподели Ерменков.
Депутът прикани от ГЕРБ да не уволняват бременни дами, а да се държат като мъже. Ерменков съобщи, че в Българска социалистическа партия има 100-ина сигнала от всички регионални и множеството общински града за сходни схеми. " Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Не ги слагаме на масата, не за нещо друго. Чакаме сътрудниците от ГЕРБ да се освестят, да се съберат тази прословута Изпълнителна комисия ", сподели той. Ерменков съобщи, че Българска социалистическа партия дава период една седмица да свика комисията.
Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР