София. Болницата отбеляза Бабинден с традиционен ритуал С традиционния ритуал

...
София. Болницата отбеляза Бабинден с традиционен ритуал С традиционния ритуал
Коментари Харесай

40 двойки близнаци и едни тризнаци са родени в Първа САГБАЛ „Света София“ през миналата година

София. Болницата означи Бабинден с обичаен обред

С обичайния обред „ Измиване на ръце “ тази заран беше маркиран Бабинден /по остарял стил/ в столичната Първа АГ болница „ Света София “. Медиците си пожелаха здраве, доста бебета през годината и постоянно да излизат спечелили от всяка сложна обстановка, оповестиха от болничното заведение .
От лечебното заведение регистрираха, че през 2021г. в него са родени 40 двойки близнаци и едни тризнаци. Днес, на Бабинден, от 7 до 10,30 сутринта в Първа АГ болница „ Света София “ проплакаха 5 бебета – едно момиченце и 4 момченца.

В особено видео, старшата акушерка Теодора Маркова споделя, че тя и сътрудниците й същински се радват на щастието на фамилиите, на които им се ражда дете.

„ Вълнуваме се при първата среща на майката с новороденото, и вършим всичко допустимо, с цел да облекчим болката при раждането. Но зад тази страст от раждането стои голям труд – на лекари и на акушерки. Но когато чуеш бебешкото гласче, забравяш и за отмалялост, забравяш и за напрежение “, споделя Теодора Маркова. Според старшата акушерка Миглена Георгиева, нейната специалност е огромна привилегия.

„ И не съм съжалила нито за момент за избора си. Само ние, акушерките, знаем каква магия се случва когато поемеш новороденото бебе в ръцете си и когато преживяваш страстта на благополучие дружно с майката. Но и по никакъв начин не е елементарно, тъй като би трябвало да се научиш да даваш повече от себе си. Или си в тази специалност и се раздаваш с цялото си сърце, или акушерството въобще не е за теб “, добавя Миглена Георгиева.

Първа САГБАЛ „ Света София “ е от извънредно огромно значение за основната акушерка на лечебното заведение Мая Бонева. „ С голям сантимент съм към една от най-престижните лечебни заведения в София, аз съм родена в нея и имам достойнството да работя в нея с един прелестен екип “, уточни тя. Мая Бонева пожела здраве на сътрудниците си, които срещат голям брой провокации в изискванията на пандемията от ковид. „ И в никакъв случай да не угасва тази искрица, която поддържа любовта към специалността, любовта към живота “, сподели още Мая Бонева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР