София. Балкан -2 записа девета поредна победа и общо десета

...
София. Балкан -2 записа девета поредна победа и общо десета
Коментари Харесай

Балкан -2 се измъкна срещу Своге за девет поред

София. Балкан -2 записа девета поредна победа и общо десета от началото на сезона в район Запад на ББЛ А група. В извънредно забавна и оспорвана среща, изиграна довечера в зала „ Триадица “ в София, отборът надделя опитния състав на Спортист с 91:90. Двубоят мина през доста обрати, като тимът от Своге изпусна да измъкне триумфа в последните секунди.

След тази среща Балкан -2 е с баланс 10-4 в шампионата, до момента в който миналогодишният първенец в района е с 8-5.

Двубоят стартира доста оспорвано, като баскетболистите на Емил Горанов имаха по-добра успеваемост при стрелбата, само че правеха доста неточности и след 10 минути игра „ зелените “ имаха минимална преднина – 22:21.

През втория интервал настъпи напредък в играта на баскетболистите на Мирослав Ралчев, който за няколко минути дръпнаха с 12 точки. След мощен край на полувремето обаче, на почивката противникът им понижи за 38:40.

След паузата резултатността се подвигна доста. Балканци поддържаха задатък от няколко точки, само че в средата на третата част Спортист стигна до цялостен поврат и преди заключителния интервал водеше с 67:66.

Отборът от Ботевград бързо си върна водачеството при започване на последната четвърт, само че без да успее да натрупа стабилен задатък. Минута преди края символичните посетители се приближиха единствено на точка след панер на Борис Матраков за 88:89. Последваха пропуски и за двата тима, а 14 секунди преди сирената Здравко Христов бе фаулиран и след два точни наказателни удара усили преднината на Балкан -2 за 91:88.

Емил Горанов взе спиране, след което Симеон Ценов изпусна от тройката, само че Иван Ценов взе битката и понижи за 90:91, като също така бе и фаулиран. Той обаче не съумя да изравни резултата, а с цел да стане драмата цялостна, по-късно си овладя топката, само че направи нов пропуск. Илиян Пищиков съумя да се пребори под коша в оставащите секунди и успеха отиде за Балкан -2.

Мирослав Ралчев употребява петима баскетболисти от първия тим на „ зелените “, като точно измежду тях бяха и водещите изпълнители в мача. Най-резултатен за триумфа бе Денислав Вутев с 30 точки. Здравко Христов записа 23 точки и 8 асистенции. Михаил Гавазов осъществя 17 точки, а с 14 и 8 битки е Илиян Пищиков.

За Спортист дабъл-дабъл от 23 точки и 10 битки направи Борис Матраков. Джими Хънт се регистрира с 20 точки, Дамян Стоянов има 19, а 12 добави Иван Ценов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР