София. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе избрана за

...
София. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе избрана за
Коментари Харесай

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел е избрана за член на пленарното заседание на Конференцията за бъдещето на Европа

София. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе определена за член на пленарното съвещание на Конференцията за бъдещето на Европа. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ .

„ Важно е България да има повече представители в най-важния орган – пленарното съвещание на този основополагащ за бъдещето на Европа развой. В идващите месеци работата ни ще бъде да чуем желанията на хората за развиване на европейската интеграция – в кои браншове, какъв брой бързо и доколко? Например желаеме ли повече общи европейски стандарти и критерии в опазването на здравето, в образованието? Или би трябвало ли Европейският съюз да влага в обща инфраструктура, да има някаква хармонизация на данъчни политики и прочие? Това са въпроси, по които обособените страни и даже райони имат разнообразни визии и е значимо България да има представители, които да отстояват ползите ѝ “, съобщи Ева Майдел.

„ До лятото на 2022 година би трябвало да изготвим съответен отчет с рекомендации какви промени в устройството и законодателството на Европейски Съюз са нужни, с цел да се осъществят утвърдените по време на Конференцията хрумвания. До тогава ще има доста събития, начинания и благоприятни условия всеки човек да показа терзания или оферти за развиването на Европейския съюз. Важно е да чуем освен гласа на болшинството, само че да отчетем и по-слабите, характерни ползи, тъй като точно това отличава Европа от другите места по света – желанието в обществото да няма подценени “, добави Ева Майдел, която е ръководител на най-голямата мрежда от про-европейски организации – Международното Европейски придвижване.

Откриващото пленарно съвещание на Конференцията за бъдещето на Европа е на 18 юни 2021 година Негови членове ще са 108 представители на Европейския парламент, 54 на Съвета (по двама от всяка държава-членка) и трима на Европейската комисия, както и 108 представители на националните парламенти и 108 жители. Бройката се добавя от по 18 представители от Комитета на районите и Европейския стопански и обществен комитет, както и по 8 представители на обществените сътрудници, и 8 на гражданското общество, измежду които ще е и Международното Европейско придвижване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР