София. България избра още от същото. Това каза в изборното

...
София. България избра още от същото. Това каза в изборното
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: България избра още от същото

София. България избра още от същото. Това сподели в изборното студио „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ проф. Румяна Коларова, ръководител на Българската асоциация за политически науки. С избора и интензивността си хората демонстрираха, че политиците са им длъжници, добави тя.

„ Когато приказваме за духа и за стила на тази акция, първо би трябвало да подчертаем, че тя стартира в условия на доста внезапно опълчване - с лозунга за изчегъртване, с радикалните позиции и насмешката, с която съперниците на проф. Герджиков се отнасяха към неговата теза, че българските политици би трябвало да се обединят към общи цели. А в края на акцията всички, в това число и неговият главен конкурент, повтарят тази негова съществена теза. В някакъв смисъл хората избраха и демонстрираха с интензивността си, че политиците са им длъжници. Те са им длъжници оттук насетне освен с това, което са дали обещание, само че и с това, което не са дали обещание и не са създали. Тепърва и депутатите в Народното събрание, и самият президент ще се окажат в една обстановка, в която ще би трябвало да стартират да работят положително и да дават отговор на упованията на хората “, акцентира проф. Румяна Коларова.

Според проф. Румяна Коларова опитът да се генерира напрежение и да се стигматизира една част от българските жители и тези, които гласоподават в Турция, не е съумял. Резултатите са посочили, че гласоподавателите на Движение за права и свободи са рационални хора, които избират по отношение на личната си свободна воля, а не по директива, добави тя.

Проф. Румяна Коларова чака клеветите от края на предизборната акция да приключат.

„ Проверката в Софийския университет може да е била инициирана съгласно условията на финансовия надзор, само че двете известия, които вътрешния министър Рашков направи, бяха ориентирани непосредствено към проф. Герджиков и то в последните два дни на акцията “, сподели още проф. Коларова.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР