София. България и Хърватия ще обединят усилията си за задълбочаване

...
София. България и Хърватия ще обединят усилията си за задълбочаване
Коментари Харесай

Румен Радев и Андрей Пленкович: България и Хърватия ще обединят усилията си за задълбочаване на европейската интеграция на двете държави

София. България и Хърватия ще обединят напъните си за задълбочаване на европейската интеграция на двете страни. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на министър-председателя на Република Хърватия Андрей Пленкович, които организираха среща през днешния ден в София. Разговорът бе извършен в границите на Шестата Среща на върха и Бизнес конгрес на Инициативата „ Три морета “ в Националния замък на културата в София, оповестиха от прессекретариата на президента .

Членството на България и Хърватия в Шенген бе измежду акцентите в диалога сред Румен Радев и Андрей Пленкович. Обща бе позицията, че постигнатото от двете страни следва да бъде прието и да води до резултати. Българският държавен глава открои ефикасната битка с корупцията, престъпността и незаконната миграция като основен фактор за напредъка на страната ни в упоритостта за участие в Шенген. „ Имаме общ път по тази тематика и по нея би трябвало да има не съревнование, а партньорство “, посочи хърватският министър-председател.

Европейската вероятност на Западните Балкани също беше разисквана по време на срещата. По думите на Андрей Пленкович, в полза на целия район е да бъде реализиран прогрес в диалозите за присъединение на Република Северна Македония. Българският държавен глава уточни, че разговорът с югозападната ни съседка е възобновен през последните месеци и точно това е пътят за постигането на устойчиви и необратими резултати в двустранните връзки на България и Република Северна Македония, които да открият началото на преговорния развой за участие в Европейския съюз за нашата съседка.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР