София. Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в Беновска пита“ във

...
София. Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в Беновска пита“ във
Коментари Харесай

БЕНОВСКА ПИТА, Александър Сиди: Байдън инсталира Петков да прокарва американските интереси и да предаде Македония

София. Александър Сиди, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация, в „ Беновска пита “ във във. и в. и по Радио К2 на 93.9MHz на 21-ви май 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:
Позицията на България за ветото върху Северна Македония. Искането на Кирил Петков за привикване на КСНС по тематиката.
„ Особено ми е прелестно да кажа добър ден на новия съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, по какъв начин се чувствате като шеф? “, попита Беновска. Александър Сиди отговори: „ Какво значи шеф? Важното е да успеем да си свършим работата! Въпросът, който вълнува нас и цялото общество е тематиката с Македония, за който приказваме толкоз време. По-скоро не е въпрос на началничество, а на това да успеем да изкараме хората на улицата, тъй като там им е мястото в този проблем! “.
„ Преди да задълбочим диалога дано забележим какво сподели Кирил Петков нощес! Как се обърна към президента Радев да свика КСНС, без значение че подобен съвет към този момент имаше. Заседание на КСНС имаше и по-рано. Имаше и позиция на Народното събрание какво би трябвало да е нашето отношение по тематиката за присъединението на Македония към Европейски Съюз, само че очевидно раздвоението още съществува! “, продължи Беновска и пусна запис от изказването на Кирил Петков от 20-ти май 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Кирил Петков: Здравейте скъпи съграждани! През предходната седмица българското държавно управление показа своя проект за справяне с инфлацията, която е заляла цяла Европа поради невижданото нарастване на цената на вносните енергийни първични материали. В този проект ние продължаваме да поддържаме по-ниските цени на тока и газа, намаляването на цените на горивата по бензиностанциите, значително нарастване на пенсиите на българските пенсионери, както и понижаване на данъчното задължение за работещите родители и унищожаване на Данък добавена стойност ставката за хляба. Всичко това е с грижа за българските жители и българското държавно управление ще продължи да работи всеки ден за преодоляването на тази международна рецесия. Упреците, че помощта за най-затруднените български жители ще усили инфлацията са цинизъм, изключително, когато са изречени от опозиционни депутати, чиито приходи са над 10 пъти по високи от тези на хората, които в действителност имат остра потребност от поддръжка.
На последващо място, порави увеличеното напрежение към позицията на Екологичен потенциал от през вчерашния ден по тематиката Северна Македония, както и по отношение на извършените диалози вчерашния ден сред комисар Вархеи, Президентството, Министерски съвет и Министерство на външните работи желая да успокоя българското общество, че българското държавно управление няма да направи нищо без необятно национално единодушие и в сходство с съдружното ни съглашение. По тази тематика приканвам президента на Република България да свика КСНС, в което да вземат участие всички партии, всички служби и президентската институция. На който Министерство на външните работи да внесе отчет за положението на договарянията сред България и Северна Македония. Този отчет ще бъде разискван и на постоянния съдружен съвет идната седмица.
Искам да заявя, че българското държавно управление няма да направи нищо въз основата на външен напън и преди цялостното съгласие на равнище съдружен съвет, задълбоченото разискване в КСНС и ясна и доказана позиция от най-висшия орган в тази страна – Българския парламент! Единствено Народното събрание има финален, законен мандат по тематиката Северна Македония! И това би трябвало да е безусловно ясно за цялото българско общество и за външните ни сътрудници! Благодаря!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Г-н Сиди, виждам физиономията Ви! Вие през вчерашния ден коментирахте и във Facebook това изказване, само че какъв е Вашият разбор? Защо министър председателят Петков търси опора освен за себе си, освен за Политическа партия, само че и за цялата коалиция? Той търси опора в КСНС и президента Радев? “. Сиди отговори, че това не е опора, а индулгенция! Той продължи: „ Този човек е заречен, изрично е поел ангажимент! Ние знаем, че той приказва на ангро, приказва безумия! И надлежно някъде в безкрайните си срещи с 14-ти секретар на чистачка в някое посолство той е заречен по какъв начин от него зависи всичко! Помним изявление ред румънска медия – „ аз съм заречен “, „ аз считам “! И видя, че няма по какъв начин да се случи, тъй като 90% от хората в България изрично са на мнение, че не би трябвало да бъде вдигано ветото преди Македония да извърши действителни стъпки по контракта, който е подписала! Така че това по-скоро е индулгенция! Това е прекачване на топката в друга посока, с цел да може държавното управление да се изясни на „ сътрудниците “, че няма да успее да се оправи със задачата, която му беше сложена, когато го инсталираха на власт! Няма да му се получи! Може да се търси интрига, само че слагането на решетки на Народното събрание допуска упования за съществени протести и безредици! Да ми се изяснява по какъв начин поради митинг при започване на годината 5 месеца по-късно слагаш решетки е безумство! Не сме толкоз глупави, колкото си мисли Кирил Петков. Очевидно той е живял в други страни, където по-лесно можеш да манипулираш хората! Така че тези решетки демонстрират, че се чака някакво съществено неспокойствие пред Народното събрание, което ще се случи поради Македония, поради високите цени, поради газа! Но този човек в действителност счита да извърши това национално изменничество! “.
Обявения от Вътрешна македонска революционна организация народен и неопределен митинг „ Очаквай непредвиденото “.
Александър Сиди съобщи: „ Затова ние от Вътрешна македонска революционна организация от през днешния ден започваме неопределен народен митинг, очаквайте непредвиденото по всяко едно време! Този човек по различен метод не схваща. Призоваваме за един тип мирна гражданска война, която да смъкна този кабинет, тъй като явно този човек ще съобщи българския народен интерес! Той търси всевъзможен мотив и метод! “. Сиди напомни, че съвещание на КСНС към този момент е имало и то е препотвърдило българската позиция. То се е случило, тъй като Кирил Петков е имал желание да посети Скопие и да каже по какъв начин ще подвига ветото. Тогава президентът не е имал друга опция, с изключение на да свика КСНС. Но от този момент нищо не се е трансформирало, Северна Македония не е трансформирала нищо в своята политика, в метода, по който гледа на нашата обща история, не е премахнала плочите на омразата. Просто сега върху Кирил Петков има външен напън, той чака смяната да се случи през КСНС, само че това няма да стане!.
Сиди изясни за митинга: „ Това ще бъдат поредност от акции в жанр Вътрешна македонска революционна организация. Призоваваме жителите да излязат на непокорство на всички места, където могат, когато и да е. Ще блокираме страната, тъй като Кирил Петков готви национално изменничество и „ пренасяне “, както той твърди, на ветото, разбирайте заличаване на българската история в последните епохи, общата ни история със Скопие! “.
„ Зелената договорка “ и закриването на българските въглищни централи.
„ Да ви напомня на вас, „ воеводите “, на вашия митинг, допускам сте се сетили, да включите още една тематика, която, както споделяме в нашето предаване „ по радостни чорапи “ я промъкна това държавно управление. Може би „ Промяната “ съответно. В ПВУ по няколко метода, само че това е формалния – безспорното заличаване на нашата въглищна промишленост и нашите ТЕЦ-ове! Преди да поговорим по тази тематика желая да видите какво съобщи Борислав Сандов, откакто затвори „ Марица 3 “ без каквато и да било действителна обосновка! Знаете, че решението, което Сандов цитира, е на Люксембургския съд, което съдържа единствено решения от установителен темперамент. То преглежда от 2007 до 2018 година положението на Югоизточен район на България, където са 6 ТЕЦ-а. Затворен е обаче единствено един! Нека да забележим какво даде обещание той, да забележим дали ще го извърши! “, продължи Беновска и пусна запис от брифинга на Министерство на околната среда и водите от 16-ти май 2022 година:

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Г-н Сандов, здравейте, Беновска! В решението на Люксембургския европейски съд от 12-ти май в реалност не написа кой замърсява района, а е казано единствено, че то е в интервала 2007 – 2018, забележете!

Борислав Сандов: Да, тъй като тогава е почнала наказателната процедура!

Илиана Беновска: И се отнася за Югоизточния район на България! Вие обещахте в петък да дадете конкретика кой от шестте ТЕЦ-а, които се намират там, обещахте да дадете съответни сведения кой, какъв брой, по кое време и по какъв начин замърсява! Готов ли сте с тези сведения?

Борислав Сандов: Тези сведения се намират на страницата на Изпълнителната организация по околната среда. Те са част от непрекъснатия мониторинг. Тези данни са обществени, налични. Те са част от европейската система за мониторинг. Само желая да Ви кажа, че в последните 3 дни равнищата на серен диоксид в Димитровград са в границите на 6-7 микрограма на пространствен метър. Нормите за замърсяване са 350! Това не е било от години! Причините за това са, че с изключение на затворения Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “, в региона на Гълъбово други две предприятия, които са от подветрената страна и постоянно имаме транспорт на замърсяване оттова – едното е в планов ремонт, а другото очевидно работи по предписанията. Затова очевидно и нямаме транспорт на замърсяване. Но сега хората в Димитровград дишат чист въздух, най-малко от позиция на серни диоксиди! Но като виждам и другите равнища също са положителни. Така че сега въздухът в Димитровград е чист, което не се е случвало от много време!

Илиана Беновска: Но при първото прекъсване на „ Марица 3 “ имаше още веднъж замърсявания и Вие тогава казахте, че може би вятърът довява. Аз се поинтересувах...

Борислав Сандов: Не, г-жо Беновска, изрично е това!

Илиана Беновска: От другите ТЕЦ-ове?

Борислав Сандов: Точно по този начин! Вятърът беше от Гълъбово към Димитровград! Това са публични данни от Национален институт по метеорология и хидрология. Имаше транспорт на замърсяване от Гълъбово към Димитровград и тогава имаше замърсяване и в Гълъбово, и в Димитровград!

Илиана Беновска: Добре, тъй като тогава единствено „ Марица 3 “ е спряна, откакто не е указано кои от тези 6 ТЕЦ-а замърсява целия район? Защо единствено „ Марица 3 “ е спрян?

Борислав Сандов: Нарушенията, които са открили в съда в Люксембург е за замърсяване в този район, а не, че един Топлоелектрическа централа замърсява целия район. В същия миг този Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ има систематични нарушавания по повод равнищата на серен диоксид. 30 пъти предходната година. 8 за тази година до неговото прекъсване!

Илиана Беновска: Една молба? Никой не е задължен да се рови в уеб страницата! Можете ли, имате огромен екип, редовно да извършите един обзор кой, по кое време, какво, с цел да бъдете в действителност безапелационен, а не да изглеждате, че през днешния ден ще свършите някаква активност против „ Марица 3 “?

Борислав Сандов: Кажете кои данни и ще бъдат оповестени!

Илиана Беновска: Данните от 2007 до 2018 година, или за последния месец преди да пандизите „ Марица 3 “, или за последната половин година! Кой какъв брой е замърсявал този район? Казвам Ви го другарски! За да бъде заслужено това, че затваряте единствено единия Топлоелектрическа централа!

Борислав Сандов: Така, данните, като се изключи че са налични, ще създадем по този начин, че да бъдат изведени в обособена публикация, да са обособени, подредени в таблици за тази година! И ще бъдат показани. Ако желаете, може и за предходната година. Просто това основава спомагателна работа, в случай, че те са налични по този начин или другояче, осреднени! Но ще бъдат извадени и ще бъдат показани пред медиите!

Илиана Беновска: Много благодаря! Ще го огласите обществено, нали?

Борислав Сандов: Да, обществено!

Илиана Беновска: Добре, благодаря!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Ето по какъв начин се „ индулгира “ вноса на акумулатори, закриването на ТЕЦ-ове, прехвърлянето на цялата ни енергетика в ръцете на контрагенти по меморандум! Визирам Gemcorp и IP3, тези известни може би единствено на ръководещите субекти, които са се обвързали с тях за 1 милиард $ и безспорна надмощие в енергетиката. Включвате ли тази тематика? “. Сиди отговори, че ще обиден и този проблем, просто е почнал с Македония, тъй като е по-болезнена и на дневен ред. Той продължи, че където и да погледнем в настоящето ръководство има тежка непросветеност, корупция и отбраняване на частни ползи. „ Този човек, печален и презрян, който до момента, за жалост е министър на екологията! Най-вероятно е първи другар с министъра на културата, евентуално си сменят цигари, които не знаят какво наличие имат! Това да спреш ТЕЦ-а по време на невиждана енергийна рецесия в Европа сигурно е разказано в учебниците по медицина в клон психиатрия! Това изрично е нещо, което се прави с икономическа полза и нищо друго по-малко! Спирайки ТЕЦ-а ти спираш опциите за на ниска цена ток и обричаш българските жители на безумни цени на ток! Тази „ зелена “ европейска нелепост, която върви в Европа през последните години води до това, че цената на тока да е висока! Да, екологията и зелената среда са хубави неща, които обаче би трябвало да доближат до потребителите на естествена и прилична цена! В България има задоволително зелена сила, включена в микса и по тази причина цената е толкоз висока. Така че би трябвало да спрем с това „ зелено “ безумство! Първо обричаме целия район на гладна гибел, тъй като тези хора ще бъдат уволнени! Обричаме и целия български народ и бизнес да заплаща извънредно висок ток! Инфлацията в България е такава, каквато не е била от времето на Жан Виденов. Общото сред Жан Виденов и днешното държавно управление е, че още веднъж в ръководството е Българска социалистическа партия! Но в тази ситуация освен те са отговорни. Мина една година, тези хора безусловно некадърно ръководят българската енергетика! Единствено се пробват да притеглят някакви частни ползи, което значи само спекулация за тях! Това със прекъсването на ТЕЦ-а е тежко безумство от страна на Министерство на околната среда и водите и почистване на път за сметки, за „ зелена “ сила, което е безумно на фона на цените на тока! “, безапелационен бе Сиди.
Използването на средствата от сметката за Автомагистрала „ Хемус “ за обезщетения за бизнеса.
Александър Сиди съобщи, че е бил засегнат от признанието, че сметката за Автомагистрала „ Хемус “ е празна и то от предишното лято. В тази сметка са били вкарани пари от 44-то Народно заседание за завършването на Автомагистрала „ Хемус “. „ Каквито и проблеми да има в процедурите, когато предишното лято са източили тези хора, с цел да си платят на бизнеса помощи, които са предложили единствено и единствено да завоюват изборите през юли и след това през ноември, това никога не е било по време, когато към този момент са били стигнали до дъно всички инспекции на процедурите! Тоест те първо са изхарчили парите, по-късно са почнали да търсят опция по какъв начин да оправдаят изхарчването на парите! Тези пари на българските данъкоплатци бяха дадени за построяването на Автомагистрала „ Хемус “, която ще вдигне цяла Северна България! Те източиха тези пари, заплатиха си присъединяване във властта с тези пари, след което откриха някакви аргументи, заради които автомагистралата не може да продължи! “, безапелационен бе той.
Отказът на България да заплаща съветския газ в рубли. Посредничеството на МЕТ.
Александър Сиди съобщи: „ Днес излезе информация, че Германия и Италия заплащат газа си в рубли, което ние приказваме от седмици! Така че това с газа беше тежка спекулация на Кирил и Асен, с цел да приберат едни милиони от комисиони за тръбата! Нищо повече! не е мъжкарство, не е с цел да разбираем по какъв начин ние сме великите евроатлантици! Просто става въпрос за пари и тежка спекулация! “.
„ Вашият водач, почетния ръководител Каракачанов бе тук при нас, той направи и обществено послание за тази компания МЕТ, която в този момент ще реализира вероятно импорт на газ. Говори се за два танкера, само че се приказва тайнствено, не се схваща тъкмо кой ще ги внася, на какви цени, от кое място и по този начин нататък. Тази компания МЕТ е била ръководена до неотдавна от Людмил Йоцов, сегашния шеф на „ Булгаргаз “. Красимир Каракачанов сподели, че ще сезирате прокуратурата, до каква степен стигна това? “, попита Беновска. Александър Сиди отговори, че доколкото знае към този момент има пуснат сигнал до прокуратурата. Той дефинира това като „ тежка спекулация “. Сиди още един път напомни, че Германия заплаща газа си в рубли, а в известието се споделя, че това се прави в тясно съдействие с Европейска комисия. Европейска комисия би го направила евентуално за всяка страна, която го изиска. „ Нашите „ мъже “, тъй като това не е мъжкарско, излизат Кирил Петков и Асен Василев и изясняват по какъв начин ние в този момент тук стопираме съветската експанзия, ние сме най-големия другар на Украйна и по тази причина няма да плащаме за газа в рубли! Без да ги интересува, че всичко, което е обвързвано с газ, ще нарастне в пъти! Вчера министърът на енергетиката сподели, че се чака с няколко десетки проценти да нарастнат парното и топлата вода! Кой ще заплаща тази цена? Ще я заплаща българския народ на тази компания МЕТ, която ще внася какъв газ? Руски! Защото тя няма проблем да открие сметка в съветска банка и да заплаща газта в рубли! А ние ще плащаме на тази компания, която като медиатор ще превежда количества газ, които си е декларирала количества газ още преди ние да се създадем на „ мъже “! Това е тежка спекулация! И в случай че държавното управление не падне поради измяната, което се готви да направи за Македония, то ще падне при първата сметка за парно, която ще бъде в пъти по-висока! “, безапелационен бе Сиди.
Прокарването на американските ползи в България от страна на държавното управление на Кирил Петков.
„ Искам да прибавя, нещо „ мина метър “ тази седмица! На 19-ти май организация „ Ройтерс “ излезе с едно известие за закупуването на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 3 “! “, продължи Беновска и пусна известието:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

19.05.22
Защо някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс купи Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 3 “?
Американската капиталова компания Kohlberg Kravis Roberts&Co (KKR) е новият притежател на Топлоелектрическа централа “КонтурГлобал Марица Изток 3 ”, заяви Ройтерс.

Компанията влезе в България през 2011 година, когато купи от италианската “Енел ” един от тецовете в Маришкия басейн. Сега централата създава 13% от тока, който се използва в България.
Напоследък централата има проблеми с българските управляващи, екоминистерството спря работата ѝ поради редовно замърсяване на въздуха.
Председател на борда на световния институт към компанията е някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс.

В договорка на стойност 2,2 милиарда $ KKR е придобил и друга американска компания - ContourGlobal, която има мажоритарен дял в българската електроцентрала, а 27% в нея са на Националната електрическа компания, прецизира flagman.bg.

ККR e една от водещите международни капиталови компании, има екип от над 1900 чиновници, а ръководените от нея активи се правят оценка на близо 460 милиарда $. Инвестициите са ориентирани в 10 бранша, съществени измежду които са енергетиката и финансовите пазари.

Сделката за теца в действителност не е първата инвестиция на KKR в България. Компанията има дял в “Юнайтед груп ”, където мажоритарен акционер е лондонският фонд “БиСи партнърс ”.
Преди близо 2 години “Юнайтед груп ” купи БТК за 1,3 милиарда евро, а при започване на 2021 година стана притежател и на Нова тв в договорка за 185 млн. евро.

Напоследък централата има проблеми с българските управляващи, екоминистерството спря работата ѝ поради редовно замърсяване на въздуха.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска попита: „ Какво ще кажете, господин Сиди, тази компания има „ Виваком “, има редица уеб сайтове, до неотдавна вестници, които закрива? Купи си и един от най-големите ТЕЦ-ове в България? може би има още неща, които не знаем и не мога да кажа сега? “. Александър Сиди отговори, че това към този момент не е просто американско въздействие, това на процедура е васалитет! Защото в случай че притежаваш една от огромните медийни групи, както и част от енергийната система на България, която е част от националната сигурност, това на процедура значи, че притежаваш част от суверенитета на страната. Сиди бе безапелационен: „ Това към този момент в действителност се трансформира във васалитет! Това държавно управление беше конфигурирано в България с такава цел, за да бъде легализиран най-накрая този американски васалитет, който американците се пробват да наложат от доста време! България не може, не би трябвало да гледа на изток или на запад! България има собствен личен народен път! Това са едни от славните думи на великия лидер на Вътрешна македонска революционна организация Тодор Александров! Ние би трябвало да се борим с всички сили и средства да не бъдем васални нито на изток, нито на запад! Влизането на такава компания с един от шефовете ѝ някогашния началник на Централно разузнавателно управление на САЩ демонстрира единствено едно – завземане на икономическия и медиен пазар в България от страна на Съединени американски щати! Това, което следва, е американските бази за които те упорстват от доста време! “.
Беновска означи, че към този момент имаме публично 4 американски бази! Александър Сиди съобщи, че това още не са бази в главния смисъл на думата. Американците упорстват в действителност да имат екстериториални бази, които да ръководят напълно и единствено те. Все още не са с подобен статут тези, в които резидират техни войски. „ Но те изрично упорстват България да стане безусловно боен васал на Съединени американски щати, да имат тук ситуирани бази и оръжие, да бъдем част от техния щит против Русия! Това е огромният напън, който следва. Купувайки си медии, купувайки си стопанска система, идващото е към този момент военна блокада! Горе долу това се върти в главата на някой изкуфял дъртак или по-скоро неговите съветници, тъй като този човек, за жалост, въпреки всичко преклонна възраст и деменция! Най-вероятно мъчно помни какво тъкмо е закусвал! “, безапелационен бе Сиди.
„ Обаче Байдън в едно от първите си обръщения въобще като президент, когато поздрави срещата „ Три морета “ в България, загатна тогава прохождащия в политиката и ръководството, тогавашен министър на стопанската система Кирил Петков! Което надълбоко учуди всички! Днешните тълкувания а разбор какво демонстрират? “, попита Беновска. Сиди отговори, че всички, които наблюдават политиката в България и американския напън са изцяло наясно за какво се е случило това. „ Байдън просто легитимира личния си прислужник, който постави отпред на страната! Това е човек, който е комплициран там, той е чиновник на американското посолство и американските ползи! Той не е министър председател на България! “.
„ Силни думи употребявате! Все отново той е българче! “, отвърна Беновска. Сиди отговори: „ Когато стана министър на стопанската система се оказа, че освен българче, че е българче и канадче по едно и също време! Излъга българския народ! Включително Конституционен съд сподели, че този човек непозволено е заемал поста министър на стопанската система. Така че даже в тази част можем да кажем, че не е тъкмо българче! Този човек в действителност е конфигуриран от американските ползи в България да случи няколко неща. Едно от тях е да ускори тила на американците при идната война, която американците се готвеха да вършат в Украйна и направиха! Защото истината е, че там се бият Русия против Съединени американски щати и западния свят. Защото поддръжката на западния свят за Украйна е извънредно мощна! И второто е влизането на Македония в Европейски Съюз! “. Той добави, че Съединени американски щати не са член на Европейски Съюз и не може да разбере откъде-накъде ще споделят какво ще вършим един самостоятелен член на съюз, в който не членуват. Не са годни и причините на Съединени американски щати, че с влизането на Македония в Европейски Съюз ще спре съветския напън, тъй като съветският напън е точно македонизма, против който Вътрешна македонска революционна организация се бори.
„ Но през вчерашния ден Кирил Петков имаше среща с Американската комерсиална камара, той произнесе едно много дълго слово в компанията на помощник-държавния секретар за Европа и Евразия лекар Карън Донфрийд. Петков сподели: „ Едновременно с това енергийната тактика на България беше изменена също в посока на „ зелената “ промяна. И тук колаборацията с нашите другари от Съединени американски щати също е доста значима “. И заключи „ Така че този нов взор на това стратегическо партньорство в действителност ще отвори още повече благоприятни условия освен сред България и Съединени американски щати, само че Съединени американски щати - България като портал за Европа! “. Как го разбирате това? “, попита Беновска. Александър Сиди отговори, че просто по този начин са му го написали. Той продължи, че единствено преди дни на посещаване в Съединени американски щати е бил министър-председателят на Гърция и приказвал пред Конгреса в наличието на Нанси Пелоси и Камала Харис. Това е извънредно високо равнище на посрещане. Сиди добави: „ Само преди десетина дни в Съединени американски щати беше извикан служителят на американските ползи Кирил Петков, който се срещна с 14-ия секретар на чистачката на посолството на едикакво си! Показвам Ви по какъв начин се посреща водач на самостоятелна страна, която води своя лична политика и несъмнено търси партньорство със Съединени американски щати! И по какъв начин бива посрещан един чиновник на американски ползи! Защото едно държавно посещаване се приготвя. Когато отива министър председател, той не е просто някакъв служител, който се среща с някакъв различен служител. Той е министър председател на една суверенна страна! Такива срещи се приготвят дълго, а ние какво направихме – обадиха му се в събота и той в понеделник отлетя за Съединени американски щати! Защо и кой го извика? Нямаме отговор на този въпрос! Така че всяко нещо, което приказва този човек на открито, е подбудено от нечий непознат интерес на открито, който му е написал някъде речите! “. Така приключи диалогът сред Александър Сиди и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 21-ви май 2022 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР