София, 9 септември 2021 г. – Българска фондова борса и

...
София, 9 септември 2021 г. – Българска фондова борса и
Коментари Харесай

БФБ и ВУЗФ подписаха споразумение за сътрудничество

София, 9 септември 2021 година – Българска фондова борса и Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) подписаха съглашение за съдействие. Двете страни ще си партнират в образованието на висококвалифицирани експерти в региона на финансовите пазари.

Инициативата е част от просветителната стратегия на БФБ – BSE Advance.

„ Динамично разрастващата се световна финансова среда подтиква още по-голяма синергия сред бизнеса и академията. Това в кратковременен проект е напълно в интерес на бъдещите специалисти, които ще се влеят на финансовия пазар, а с по-далечен небосвод – на икономическия разцвет на страната ни. “, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ и учител във ВУЗФ.

„ За ВУЗФ партньорството с Българската фондова борса има стратегическо значение, защото то ще отвори порти пред нашите студенти и млади експерти да придобият задълбочена експертиза за финансовите пазари, а посредством Лабораторията за научно-приложни проучвания VUZF Lab ще участваме в правенето на общи мнения, разбори и предложение на решения за възстановяване на бизнес средата “, добави доцент доктор Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

В рамките на договореностите БФБ и ВУЗФ ще изготвят взаимно концепции и разбори, по отношение на използването на ограничения и принадлежности за развиване на капацитета на финансовия пазар в България. Двете институции ще организират семинари, тренинги, стажове и образования за поощряване на предприемачеството; ще обменят икономическа и бизнес информация, експертиза, опит и положителни практики, както и ще развиват просветителни планове, финансирани по стратегии на Европейски Съюз.

ВУЗФ e един от водещите бизнес университети в страната. Той е в топ 4 на най-хубавите висши учебни заведения в направление " Икономика " в България съгласно Рейтинговата система на висшите учебни заведения в страната. Завършилите ВУЗФ са и измежду най-добре платените експерти в направление “Икономика ” със междинен облагаем приход от 2354 лева по данни на Национален осигурителен институт за 2020 година

За БФБ

Българска фондова борса е лицензирана да извършва  активност като фондова борса на 09.10.1997 година Предметът на активност на сдружението включва образуване на търговия с скъпи бумаги и други финансови инструменти; образуване и поддържане на осведомителна система за търговия с скъпи бумаги. Повече информация за БФБ на:

За ВУЗФ:

ВУЗФ e един от водещите бизнес университети в страната. Той е в челните места по реализация на приключилите студенти - 95% се осъществят по специалността, която учат. Те са и измежду най-добре платените експерти в направление " Икономика ". През последните години университетът се потвърди като една от най-активните и бързо разрастващите се просветителни институции в България, която се отличава с новаторски и на практика университетски стратегии. Основен приоритет на ВУЗФ постоянно е било да дава на своите студенти богато образователно наличие, потребление на най-новите и модерни технологии в образователния развой, преподаване, съобразено с най-хубавите европейски и международни просветителни стандарти от най-големите бизнес специалисти, експерти и преподаватели, скъпо ноу-хау, благоприятни условия за процедура в огромни национални и интернационалните компании, както и сполучлива професионална реализация на студентите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР