Содата често се използва като почистващ разтвор за различни видове

...
Содата често се използва като почистващ разтвор за различни видове
Коментари Харесай

Какво чисти газираната вода?

Содата постоянно се употребява като почистващ разтвор за разнообразни типове петна

Няма място за терзание, в случай че смятате, че преди малко сте създали леке ​​от газирана вода върху обичаната си риза, мебел от плат или новия бял килим. Газираната вода в множеството случаи не оставя петна. Всъщност содата постоянно се употребява като почистващ разтвор за разнообразни типове петна. Дори някои хора даже употребяват газирана вода, с цел да измият лицето си. Газираната вода ще остави петна единствено в случай че съдържа багрило, захар, изкуствени подсладители или висока централизация на разтворени минерали. Погледнете етикета и ще разберете дали съдържа доста минерали, в случай че е обозначено като „ минерална вода “ или „ газирана минерална вода “. Без значение дали сте изцапали дреха, килим или мебели с газирана вода, има няколко доста лесни метода да премахнете петното, посочи .

Как да премахнете петна от газирана минерална вода?

Повечето марки газирана вода или сода няма да оцветят облеклата. Те не съдържат добавени минерали и няма възможност да оставят петна върху облеклата ви. Въпреки това газираната вода от естествени източници – постоянно наричана „ газирана минерална вода “, е по-вероятно да остави леке. Независимо дали са естествени или добавени към водата, разтворените минерали могат да оставят някои тъкани да наподобяват обезцветени. Водата от чешмата, която също съдържа минерали, може даже да оцвети по-чувствителните тъкани. Добрата вест е, че този вид петна могат да бъдат отстранени елементарно с няколко елементарни способи, за които ще са ви нужни единствено елементарни домашен материали.

Как да премахнете леке ​​от газирана вода от облекла?

Повечето перилни препарати ще се оправят елементарно с премахването на подобен вид петна. Можете да употребявате елементарен препарат за пране и да перете дрехата както нормално. Не би трябвало да имате проблеми и от петното няма да остане и диря.

Ако изпирането на облеклата не работи, то пробвайте този способ:

- Обърнете дрехата от вътрешната страна и я поставете върху забрадка върху дъска за гладене

- Настройте ютията на подобаваща температура за дрехата

- Навлажнете зацапаната зона с влажен парцал

- Гладете навлажнената зона, до момента в който изсъхне

Как да премахнете петна от газирана вода от килим или мебели?

Тъй като петната от минерална вода са алкални, почистващият разтвор би трябвало да е киселинен. Смес от дестилиран бял оцет и дестилирана вода би трябвало да е задоволително твърда, с цел да отстрани съвсем всяко леке ​​от твърда вода.

- Смесете ½ чаша дестилиран бял оцет с 2 чаши дестилирана вода

- Потопете забрадка в сместа и я изстискайте, до момента в който спре да капе

- Натиснете и попийте кърпата в зацапаната зона, с цел да я навлажните

- Поставете купчина хартиени кърпи върху навлажнената зона и поставете тежък предмет върху него, с цел да всмуква деликатно влагата

- Сменяйте от време на време хартиените кърпи, откакто се наситят с вода

- Изсушете тъканта или килима със сешоар на ниска температура

Как да почистите с газирана вода?

Ще се изненадате, когато разберете какви приложения може да откри газираната вода у дома. С нея даже можете да поливате растенията си и това сигурно ще им се отрази добре! Въпреки че не се смята за високоефективно почистващо решение, наподобява всеки има история за това, че дейно отстранява петна. Ключът е да действате бързо след пораждане на разлив. Дефинициите за газирана вода могат да варират, неовкусената газирана вода с малко или никаква минералност, е всъщност същото нещо като елементарната сода. Някои марки нямат добавена сол, минерали или аромати. Това значи, че тези питиета могат да служат за същата цел като содата, когато става въпрос за унищожаване на петна. Въпреки това не се опитвайте да употребявате тонизираща вода, сода или нещо ароматизирано за унищожаване на петна. Захарта сигурно няма да помогне, а всичко оцветено сигурно ще сътвори още едно леке.

Почистването с газирана вода е елементарен развой в 4 стъпки:

- Изсипете газирана вода върху петното

- Изтъркайте петното – килимът може да издържи на пламенно триене, до момента в който облеклата може да изискват деликатно абсорбиране

- Изплакнете зацапаната зона с чиста вода

- Попийте региона със суха забрадка и повторете, в случай че е необходимо
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР