Сочни, изкусителни, вкусни и пълни с витамини – черешите безспорно

...
Сочни, изкусителни, вкусни и пълни с витамини – черешите безспорно
Коментари Харесай

5 невероятни причини да хапваме повече череши

Сочни, изкусителни, вкусни и цялостни с витамини – черешите несъмнено са обичаният ни летен плод! Една чаша череши или към 21 череши съдържат по-малко от 100 калории и ни обезпечават 15% от дневния ни банкет витамин С и още доста незаменими витамини и минерали.

Черешите съдържат още витамини В и А, биофлавоноиди, елагова киселина, антоцианин, мелатонин и … усет, който просто обожаваме!

Имате ли потребност от още аргументи да ги хапвате обилно до момента в който още са в сезона – предлагаме ви няколко невероятни такива, които дават обещание здраве, младост и виталност!

Черешите ни защищават от диабет

Те съдържат доста плодова захар, само че също по този начин имат невисок гликемичен показател, което значи, че балансират равнищата на кръвна захар и инсулин. По този метод черешите ни защищават от появяването на диабет 2.

Черешите понижават неприятния холестерол

Според проучвания, постоянната консумация на черешов сок понижава доста равнищата на тъй наречените „ неприятен “ холестерол, което на собствен ред защищава сърцето и понижава риска от сърдечен удар.

Черешите ни оказват помощ да спим по-сладко

Черешите са един доста добър източник на мелатонин или хормонът, който ни оказва помощ да заспиваме елементарно и да спим надълбоко и качествено.

Черешите понижават мускулната тресчица

Черешите са идеалната храна за спортисти и хора, които преди малко са почнали да се занимават със спорт. Те понижават доста мускулната тресчица и умората в мускулите след подготовка. Освен това, черешите подкрепят възобновяване на мускулите, силата и настроението!

Черешите са цялостни с антиоксиданти

Антиоксидантите забавят стареенето, понижават нездравословните резултати на оксидативния стрес и слънчевите бани, работят противовъзпалително и ни защищават от Алцхаймер, сърдечни проблеми и наднормено тегло.

Черешите несъмнено заслужават своето място на трапезата ни. Те са известни и с това, че пречистват кръвта, покачват настроението ни и ни карат да се усещаме енергични и подмладени!

Насладете се на усета им и ги хапвайте щедро, до момента в който са в сезона, с цел да се възползвате оптимално от невероятните им потребни резултати!

Инфо: https://frida.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР