В поредното издание на Чакащи артисти“ се срещаме с двама

...
В поредното издание на Чакащи артисти“ се срещаме с двама
Коментари Харесай

„Чакащи артисти“: Фотографията, която провокира спомена

В следващото издание на „ Чакащи актьори “ се срещаме с двама фотографи – оператори - Димитър Тенев, който ще показа дебютната си галерия „ Engram “ и Боряна Симеонова, която споделя за първата си фото-книга „ Надежда “ отдадена на красивото лице на кв. „ Надежда “.

На 24.04 в изложба “Doza ” бе показана дебютната галерия на образния актьор Димитър Тенев “Engram ”.

Макар да е оператор по специалност, Димитър Тенев употребява фотографията като отдушник, като метод, през който се показва най-добре.

В изложбата си той е основал „ прозорци активатори “ - нереални и съответни фотографски изображения в разнообразни размери, които разрешават на всеки фен да открие и разкрие себе си, да открие своята персонална „ Engram ” – оня отпечатък в паметта, които се задейства при избран дразнител и още веднъж се възпроизвежда при появяването на същия или подобен осезателен дразнител като аромат, усет, тон, цвят, изображение или част от облик.



Целта на фотографската галерия е да прегледа чувството за загатна и страстта, която предизвика споменът, да прегледа човешката душа под микроскоп.



Изложбата може да се прегледа до 30.04 сред 15:00 и 19:00 часа в изложба „ Doza ”*, където и самият фотограф ще чака любопитните и подготвени за разговор фенове.

Във втората част на диалога, още веднъж се срещаме с оператор – фотограф. Този път, вместо галерия, Боряна Симеонова основава фото-книга, която ни превежда през тези кътчета на кв. “Надежда “, които вършат този краен квартал толкоз специфичен и непредвиден.



Снимка:Боряна Симеонова

Идеята за представянето на квартала потегля от няколко фотоси снимани в ученическите години, минава през дипломна работа, с цел да се трансформира в цяла фото-книга основана, курирана и отпечатана напълно от Боряна Симеонова.



Защо в кв. “Надежда “ има особена вяра и тъй като закрепения облик във фотографията може да опише повече от движещия се облик.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР