Соченият за кокаинов крал на Европа Евелин Банев-Бредно е осъден

...
Соченият за кокаинов крал на Европа Евелин Банев-Бредно е осъден
Коментари Харесай

Страшен скандал! Италия даде 20 години затвор на Брендо, но най-изненадващо се оказа, че Банев...

Соченият за кокаинов крал на Европа Евелин Банев-Бредно е наказан дефинитивно на 20 години затвор за трафик на дрога в Италия, само че не се намира на известния му адрес в България, от където само може да бъде свикан, написа „ Телеграф ”. Тополовградският кримигерой се е изнесъл от страната още преди окончателното решение на Върховния съд в Рим, който на 8 юни е отхвърлил обжалването на присъдата му, която година по-рано бе произнесена от апелативните магистрати в Милано. Банев има публично позволение да напуща рамките на България, издадена му от Софийския апелативен съд с съображение лекуване в чужбина.

За последно Брендо бе в клиника в Германия, където организира терапия на прешлените си. Официално е разгласен за търсене с алена бюлетина от Интерпол по искане на Румъния, само че пътува необезпокоявано зад граница с българското правосъдно разрешение.

Извън страната е и щерка му Лара, която бе забъркана в похищение през 2013-а и повече от година живее в Лондон. Тийнейджърката се върна у нас единствено за 14-годишния си рожден ден на 29 юли, който означи с ваучър от хотелския комплекс на татко й „ Оазис” в черноморския курорт Лозенец. На празненството обаче Банев не е участвал.

През април на втора инстанция у нас завърши делото за пране на пари от дрога против Банев, доведения му брат Симо Крайчев, някогашната му брачна половинка Моника Добринова и сестра й Десислава Дишлиева, вдовица на дясната ръка на Брендо - Константин Дишлиев.

Софийският апелативен съд осъди Банев на 6 години затвор. И в този момент процесът чака наново разглеждане от Върховен касационен съд. В Италия делото му също един път бе връщано от висшите магистрати в Рим през септември 2015 година от решението им на 8 юни т.г. обаче излиза наяве, че Брендо е бил в основата на организацията на наркотрафика от Латинска Америка за Европа и персонално го е управлявал.

През юли Банев бе наказан дефинитивно на 10,5 години затвор от съда в Букурещ поради 51 кг. контрабанда на кокаин в Румъния. Той бе съден задочно в северната ни съседка, откакто макар няколкото издадени европейски заповеди за арест не им бе предаден от българските управляващи с претекст, че и у нас против него има неприключили правосъдни каузи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР