Собствениците на ресторанти, хотели и нощни клубове на испанския остров

...
Собствениците на ресторанти, хотели и нощни клубове на испанския остров
Коментари Харесай

В Майорка им писна от пияните туристи. Ще има глоби


Собствениците на заведения за хранене, хотели и нощни клубове на испанския остров Майорка споделят, че не могат да устоят повече пияните летовници, посещаващи ваканционната дестинация, написа Българска телеграфна агенция.

Операторите на локални заведения в този момент упорстват за доста по-строги регулации против злоупотребяващите с алкохола туристи, множеството от които идват от Западна Европа.
-->
Известна с топлите си води, крайбрежни пешеходни алеи и идеални условия за наблюдаване на " падащи звезди ", Майорка е привлекателен център за търсещите занимания туристи. Сега обаче обстановката в Плая де Палма, най-популярното място на острова измежду немските летовници, е " тревожна " и " неудържима ", предизвестяват локални работодатели. 

" Стига толкоз ", се споделя в прессъобщение на най-големите бизнес асоциации на Майорка, които насочат към управляващите " незабавен апел " за решение на казуса.

Многобройни туристи от ден на ден опетняват имиджа на Плая де Палма, съгласно асоциацията на хотелиерите А Аче Пе Пе (AHPP), асоциацията на гастрономите Се А Е Бе (CAEB) и асоциацията на нощните клубове А Бе О Ене Е (ABONE).

Те упорстват за фрапантни ограничения, сходни на въведените от управляващите в Амстердам, където туристическите групи и обиколките на " Квартала с алените фенери " бяха лимитирани в опит да се направи града по-приятен за живеене за локалните.

Собствениците на бизнеси в Майорка в този момент приканват налаганите на туристи санкции да се заплащат на място. Предприемачите предизвестяват, че в бъдеще обстановката може да се утежни още повече, в случай че казусът с алкохола не бъде решен навреме. 

" Не единствено настоящето положение, само че и бъдещето на този значим туристически район " е заложено на карта, в случай че скоро няма засилено полицейско наличие и повече надзор, сигнализират бизнес асоциациите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР