Собствениците на Манчестър Юнайтед – семейство Глейзър, не са взели

...
Собствениците на Манчестър Юнайтед – семейство Глейзър, не са взели
Коментари Харесай

Глейзър не са взели полугодишните си дивиденти от Манчестър Юнайтед

Собствениците на Манчестър Юнайтед – семейство Глейзър, не са взели нормалните си полугодишни дивиденти от клуба в търсене на продажба на британския гранд. Редовният поток от пари отвън клуба под формата на дивиденти е една от аргументите за неодобрение измежду почитателите на „ алените дяволи “, откакто представянето на тима се утежни в последните години при ръководството на Глейзър.

Общо 33.6 милиона паунда бяха изплатени на притежателите на акции, като Глейзър получиха множеството от тях, през сезон 2021/2022, когато Юнайтед финишираха на шестата позиция във Висшата лига.

„ На 15 ноември, Бордът на шефовете не утвърди заплащането на полугодишния дял за фискалната 2023 “, се споделя в клубно изказване.

Тръстът на последователите на клуба (МЮСТ) приветства новината и прикани да не бъдат изплащани повече дивиденти, до момента в който не бъде открит нов притежател.

„ Дивиденти не би трябвало да бъдат изплащани, когато футболният клуб не реализира триумфи на терена и не се бори за титли. Това възнаграждава неуспеха и отстранява тласъка за притежателите да подсигуряват обилни реинвестиции от доходи назад във футболния клуб “.

След 17 години отпред на клуба, американците оповестиха предишния месец, че са подготвени да го продадат, като 20-кратният първенец на Англия евентуално ще бъде продаден за рекордна сума за състезателен клуб. Глейзър закупиха Юнайтед за 790 милиона паунда през 2005-а година в договорка, която остави клуба с голям дълг. В момента общият дълг на манчестърци възлиза на 680 милиона паунда. Въпреки това, съгласно анализатори клубът може да бъде продаден за 5 милиарда паунда.

Решението за невзимане на дял бе частично повлияно от това, че „ алените дяволи “ похарчиха рекордните 200 милиона паунда на летния трансферен пазар в опит да подобрят представянето си на терена. Играчите на Ерик загар Хаг са пети сега в Премиършип и прогресираха до 1/16-финалите на Лига Европа. Провалът за класиране в групите на Шампионската лига докара до спад на тавана на заплати със 7%, само че клубът въпреки всичко доближи до чиста загуба от 26.5 милиона паунда за първите три месеца от новия сезон 2022/2023.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР